Danici Juričić je Milanović neustrašiv kao Clint Eastwood

Vijesti 14. tra 201507:50 > 07:54
CRPOIX/ Bruno Konjevic

Danica Juričić, bivša šefica Josipovićevog kabineta koja se ubrzo nakon predsjednikovog odlikovanja ogradila od priključivanja njegovom budućem političkom projektu, napisala je kolumnu u kojoj se divi hraborsti premijera Milanovića, usporedivši ga s Clintom Eastwoodom revolverašom 'spremnom na obračun sa svima'.

Milanović je dobar, Sanader je loš, a Karamarko je zao, piše Juričić za koju se špekulira da bi mogla postati nova glasnogovornica SDP-a.

Juričić za Dubrovački dnevnik piše da slavni talijanski špageti-vestern ‘Dobar, loš, zao’, koji govori o trojici revolveraša u potrazi za zakopanim blagom, može pomoći građanima u razvrstavanju teške stvarnosti.

‘Ako uzmemo u obzir naša zbivanja u zagrebačkoj Savskoj 66, kaos obračuna branitelja s aktualnom Vladom, zahtjeva za svrgavanjem ministra, filmska je atmosfera pomalo bliska našoj stvarnosti. Tri su revolveraša u nas tri premijera. U Hrvatskoj je puno revolveraške atmosfere i mnogobrojnih pasivnih gledatelja zavaljenih u kućnu fotelju, i to što je na političkoj pozornici, to su za nas gotovo filmski likovi: bivši premijer Sanader, sadašnji premijer Milanović, i onaj koji se naziva budućim premijerom, Karamarko’, piše Juričić, objašnjavajući potom tko je dobar, tko loš, a tko zao.

Sanaderova je vlast bila loša zato što se kralo. Aktualna vlast pokušava nakon velike pljačke izići iz zapuštenosti u koju je zemlja upala – dobro je nastojati uvesti reda u državu, smatra Juričić. ‘Ovdje imamo krupni filmski kadar završne scene u kome Milanović hoda s pogledom Clinta Eastwooda. Spreman na obračun sa svima’, opisuje Milanovića.

Za Karamarka piše da ‘šuti i ima spreman revolver: budi strah kroz nacionalizam u svrhu svoje pobjede’