Vukšić Lesara optužio za autokraciju i nepotizam

N1

Suspendirani laburist Branko Vukšić rekao je za N1 TV da u Hrvatskim laburistima vlada nepotizam te da su nesposobni ljudi preuzeli vođenje stranke.

Vukšić je na konferenciji za medije prozvao bivšeg predsjednika stranke Dragutina Lesara zbog autokracije i zapošljavanja vlastitog sina u središnjem uredu stranke. Uz to, smatra da aktualna v.d. predsjednica Nansi Tireli nije dorasla poslu.

“Suspendiran sam nestatutarno jer su se prilikom moje suspenzije pozvali na pogrešan članak, no ja priznajem i takvu nevažeću suspenziju”, poručio je Vukšić te dodao da će se obratiti DORH-u.

“U stranku u kojoj je sin predsjednika druga osoba, a zaposlen je tek kao web administrator s plaćom većom od 10 tisuća kuna nitko pametan neće ući, a o tome da su neki članovi Predsjedništva prijavljeni na jednoj adresi kako ne bi plaćali prirez ću obavijestiti DORH”.

Vukšić nakon ovog istupa očekuje izbacivanje iz stranke. Za N1 TV je rekao da planira osnovati novi zastupnički klub u Saboru.

“Dalje ću plivati kao nezavisni zastupnik iako sam imao ponude drugih stranaka. Vjerojatno ću biti nezavisni zastupnik i već danas imam razgovore o osnivanju novog kluba. Bit će iznenađenje tko će biti članovi tog kluba. Nadam se da ćemo već na prvom jesenskom zasjedanju imati novi klub”, rekao je Vukšić novinarki Vanji Kranic.

“Lesar je inaugurirao bratstvo po krvi i nesposobnosti”

Posebno ga je zasmetalo što ga je vodstvo stranke optužilo za narušavanje jedinstva te tvrdi da je bivši predsjednik stranke, Dragutin Lesar, pet godina imao fobiju da on želi preuzeti vodstvo stranke.

“U Hrvatskim laburistima ne valja nepotizam. Meni su predbacili da narušavam jedinstvo, tj. da ne mislimo jednom glavom. Ne valja to što su nesposobni preuzeli vlast u svoje ruke, ne valja to što je Lesar postavio svoje ljude pa je nakon Lesara opet Lesar i ne valja to što je u Laburistima inaugurirao bratstvo i to bratstvo po krvi i bratstvo po nesposobnosti”, zaključio je Vukšić.

Aktualna autokratska vršiteljica dužnosti Nansi Tireli, kaže Vukšić, nedorasla je poslu. “Od 100 posto rasprava u ime Kluba koje je prijavila na Klubu zastupnika, 90 posto njih nije održala”.

Zamjera joj i na javnim istupima zbog kojih je, kaže, trebala biti izbačena iz stranke. Podsjeća kako je podržala HDZ-ovu kandidatkinju za predsjednicu Republike, dala je podršku Svjetskoj banci koja je u svojim preporukama navela da se sve u Hrvatskoj mora privatizirati, a javno se žalila zbog toga što neće biti referenduma o ćirilici.