"Andrej Plenković i Davor Ivo Stier imaju istog protivnika"

Vijesti 23. ruj 201911:34 > 11:42
N1

Nakon HVIDRA-inog novog priopćenja o Miloradu Pupovcu, upitali smo GLAS-ovog Igora Kolmana koliko su po poziciju Andreja Plenkovića opasni udari koji mu dolaze od strane desnice.

Hoće li desnica s boka ‘udariti’ Andreja Plenkovića i narušiti mu poziciju?

“Očito je da to pokušavaju. Nikad nisamo imali situaciju da su sukobi u HDZ-u tako otvoreni, bez rukavica, dosad su to uvijek uspijevali zadržati u kući. Postoji tu ta gotovo ustašofilna desnica… to su ljudi koji koketiraju s izvan HDZ-ovskim desničarskihm pokretima.

No, ima i druga, uvjetno je nazovimo, desnicom. Predvodi je Davor Ivo Stier s konzervativnom idejom jedne ozbiljne demokršćanske stranke, koja se riješila korupcije te koja je bez destruktivnog ultranacionalizna.

VEZANE VIJESTI

U tom smislu, Andrej Plenković i Davor Ivo Stier imaju istog protivnika. Obojica su racionalni političari, imajući na umu da im je neprijatelj zapravo zajednički, ta ultradesnica – postoji otvoreni prostor suradnje između njih dvojice i u toj situaciju čini mi se najracionalnije rješenje da postignu neku vrstu dogovora i zajedno ‘eliminiraju’ nacionalistički radikalni HDZ, jer taj HDZ uvijek gubi izbore”, smatra Igor Kolman, predsjednik Programskog vijeća GLAS-a.

HVIDR-a je danas priopćenjem za javnost reagirala na istupe i izjave koje je Milorad Pupovac dao za slovenski list Delo. HVIDR-in stav čitajte OVDJE, a izjavu Milorada Pupovca Delu OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram