Ivan Nauković: Craft je kako pivovara razmišlja o pivu

Vijesti 25. ruj 201920:24 > 20:57
N1

Gost Pressinga s Petrom Štefanićem bio je voditelj marketinga i jedan od suvlasnika pivnice Medvedgrad Ivan Nauković.

Smatra da je termin craft piva možda malo zagušio javni prostor, ali da je sada svima manje više jasno o kojoj je vrsti piva riječ.

“Velika pivovara može raditi dobro pivo, ali ne i craft pivo jer je specifičan u odnosu na druge proizvode”, ustvrdio je. “To nije vrsta piva nego kako neka pivovara razmišlja o pivu.”

O vodi kao najvažnijem sastojku za pivo kaže da je ona važna, ali da je važno sve.

“Voda je bitna, ali ako si na izvoru vode to ne znači da ćeš imati dobro pivo. Svaki stil piva preferira drugačiju vodu”, pojasnio je i pohvalio se da u novom pogonu imaju tehnologiju kojom mogu “ogoliti” vodu od minerala i prilagoditi je potrebama piva koje rade.

N1

Pojasnio je da bi uvijek odabrao točeno pivo prije onoga u boci, ali i dodaje da ako bi htjeli, što oni žele, da se njihovo pivo pije i u Osijeku, Splitu moraju imati i ono u boci.  

Opisao je i kako su crowdfundingom uspjeli skupiti milijun eura za nove pogone. Kaže kako imaju obožavatelja/investitora u Japanu, Estoniji…..

Kako su proslavili 25 godina rada i zajedno s bendom Hladno pivo lansirali svoj novi proizvod? Što misli o ugostiteljstvu i poreznim nametima u njemu pogledajte u videozapisu emisije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter  |Facebook | Instagram