"Atlantik je toliko golem, ali dajemo sve od sebe u potrazi"

Vijesti 11. lis 201917:48 > 17:54
ALP Maritime Services B.V. / YouTube / Screenshot

S članom posade jednog od trgovačkih brodova koji sudjeluju u potrazi za kapetanom Dinom Miškićem i njegovim kolegama uspio je razgovarati suradnik portala Morski.hr. Filipinski pomorac svjedoči koliko je teško tražiti splav i ljude na tako velikom morskom prostranstvu. Poslao nam je i fotografiju s komandnog mosta.

“Bio sam sinoć na dužnosti i bila su tri broda u akciji traganja i spašavanja. Alp Striker vodi i zadaje uzorke potrage, sad za pet brodova. Upravo su nam zadali novi uzorak. Dajemo sve od sebe. Nadam se da ćemo pronaći nešto”, rekao je Filipinac za Morski.hr. Dodao je da on nije vidio nikakve zrakoplove u potrazi, barem dok je bio na straži na brodu.

“Atlantik je toliko golem! Ali dajemo sve od sebe u potrazi. Ružno je reći, ali do sad nismo vidjeli ništa i nikoga, iako je jučer za vrijeme moje straže bila takva bonaca. Za danas ne znam još koliko je brodova uključeno u akciju traganja”, kazao je za Morski.hr.

VEZANE VIJESTI

“Što se helikoptera tiče, ne vjerujem da će ih slati ovamo, jer se trenutno nalazimo 1000 Nm od najbliže obale”, dodao je.

Iako su se pojavile informacije da je Francuska najavila povlačenje nekih brodova iz potrage, iz Sindikata pomoraca negiraju takve navode.

“Koliko ja znam, nema prekida potrage. Mi smo Međunarodnoj federaciji transportnih radnika uputili dopis kojim tražimo da se potraga pojača, a ne da se prekine. Ne znam odakle vam takve informacije, ali od mene ih sigurno niste dobili”, kazao je Neven Melvan za Index.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.