Istražni zatvor i ostaloj dvojici osumnjičenih za pljačku nad zaštitarima

Vijesti 25. lis 201916:02 > 16:04
Shutterstock/Ilustracija

Sudac istrage osječkog Županijskog suda u petak je odredio istražni zatvor i preostaloj dvojici osumnjičenih za pljačku i ranjavanje zaštitara kod Osijeka, 26-godišnjaku i 23-godišnjaku, a ranije je isto učinio i za trećeg razbojnika, 23-godišnjaka.

Sud je prihvatio prijedlog tužiteljstva te protiv okrivljenika odredio jednomjesečni Istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, mogućnosti utjecaja na svjedoke i oštećenike te zbog opasnosti od bijega, rekao je Hini glasnogovornik Suda Miroslav Rožac.

Sucu istrage u četvrtak je priveden i osumnjičeni 23-godišnjak, kojemu je također određen istražni zatvor, a sve okrivljenike tužiteljstvo tereti za pokušaj teškog ubojstva iz koristoljublja te razbojništvo uz uporabu vatrenog oružja.

Osječko-baranjska policija u petak je izvijestila kako su trojica osumnjičenika s područja Slavonskog Broda od ranije poznati policiji, da su opljačkali kombi i uzeli 773 tisuće kuna od kojih je veći dio pronađen, a još tragaju za automatskim oružjem iz kojeg su ranili dvojicu zaštitara.

Tužiteljstvo ih tereti da su 21. listopada, po dogovoru i u nakani da usmrte dvojicu zaštitara te im oduzmu sve stvari i novac koji pronađu, maskirani kapama “fantomkama” i naoružani automatskim vatrenim oružjem presreli osobni automobil u kojem su zaštitari prevozili utržak iz obližnjih trgovačkih radnji.

Osumnjičeni su da su rafalno pucali prema vozilu iz kojeg su, nakon što je zaustavljeno, izvukli zaštitare, oduzeli im službene pištolje i mobitele te torbu s novcem u kojoj je bio utržak s nešto više od 770 tisuća kuna.

U oružanoj pljački 28-godišnji zaštitar je zadobio više prostrijelnih rana obje potkoljenice, a njegov 41-godišnji kolega strijelnu ranu lijeve natkoljenice, odnosno teške ozljede, a do smrtnog ishoda nije došlo zbog pružene pravovremene liječničke intervencije, napominje tužiteljstvo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.