ANKETA Podržavate li frontalni štrajk u školama do ispunjenja zahtjeva?

Vijesti 19. stu 201906:44 > 06:47
N1

Sindikati od utorka kreću u frontalni štrajk do ispunjenja zahtjeva. To znači da od danas nastave neće biti u cijeloj zemlji, svakoga dana.

U 10 sati sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske na konferenciji za novinare izvijestit će o štrajku u osnovnim i srednjim školama te najaviti daljnji tijek štrajka. O tim temama govorit će predsjednik Nezavisnoga sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec i čelnica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem.

‘Ukoliko budemo i dalje jedinstveni i odlučni, Vlada Republike Hrvatske bit će primorana ponovno sjesti s nama za pregovarački stol i ponuditi prihvatljivo rješenja’, stoji u pismu Branimira Mihalinca članovima sindikata odaslanom ranije.

Podsjetimo, Vladina posljednja ponuda sindikatima nudi povećanje osnovice za 6,12 posto u idućoj godini, izradu analize plaća u javnom sektoru, u čijem su okviru i koeficijenti, te sporazum o dodatku na plaću od 2 posto ako Vlada do 30. lipnja ne izmijeni Uredbu o koeficijentima.

Sindikati traže povećanje koeficijenata složenosti poslova za 6,11 posto, kako ne bi zaostajali za drugim javnim službama. U štrajku prema cirkularnom modelu već su 26 dana, tako da je svaki učenik dosad izgubio šest dana nastave.

Podržavate li nastavak štrajka po frontalnom modelu, odgovorite u našoj anketi*.

*online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima