"Pronašli smo više tragova, ubojica možda nije iz Hrvatske"

Vijesti 04. svi 201513:24 > 15:23
N1

Načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić u 15 sati u Ravnateljstvu policije dao je izjavu vezano uz ubojstvo Vinka Žuljevića Klice u nedjelju u Sesvetama.

Potvrdio je da su Vinka Žuljevića Klicu u nedjelju ujutro u središtu Sesveta presreli atentatori koji su na mjesto zločina došli automobilom i motociklom.

Bijelić je novinarima rekao da je formirana posebna operativna skupina s najiskusnijim kriminalistima i stručnjacima za organizirani kriminal. Dodao je da policija nije imala konkretnih saznanja o “životnoj ugrozi” Klice.

U policiji se nadaju da će otkriti počinitelje, ali i motiv te naručitelje ubojstva. I forenzičari prikupljaju dokaze i samo je pitanje vremena kada će se pokazati prvi rezultati, rekao je Bijelić.

“Sve okolnosti upućuju na to da je zločin složen”, kazao je Bijelić i dodao da je policija nakon ubojstva razmijenila informacije s kolegama u regiji i ne isključuje da je motiv izvan granica Hrvatske, kao ni da je atentat posljedica Žuljevićevih “poslovnih aktivnosti”.

Policija, kako je rekao, ne isključuje da je motiv i veza s ubojstvom “izvan granica Hrvatske”. “U kontaktu smo i sa susjednim zemljama. Surađujemo sa svima te ne isključujemo mogućnost da je ubojica došao izvan Hrvatske”, rekao je Bijelić.

Vinka Žuljevića Klicu (57) usmrtilo je više nepoznatih počinitelja hicima iz vatrenog oružja u nedjelju oko 8 sati u središtu Sesveta.

Prema nepotvrđenim informacijama, ubojice su automobilom, kao i još jednim motociklom, presrele put vozilu Vinka Žuljevića i u njega ispalili više hitaca, a automobilom su potom pobjegli iz Sesveta te ga na poljskom putu zapalili.

U međuvremenu se priopćenjem oglasio i DORH. “Zamjenik županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu rukovodio je očevidom koji su proveli djelatnici Policijske uprave zagrebačke povodom događaja u kojem je više nepoznatih osoba hicima iz vatrenog oružja usmrtilo Vinka Žuljevića oko 7.55 sati 3. svibnja 2015. u Glavnoj ulici u Sesvetama. (4. 5. 2015.) Policijski službenici poduzimaju potrebne radnje u cilju pronalaska počinitelja koji su se udaljili s mjesta događaja. Nadležno državno odvjetništvo je ishodilo potrebne naloge radi razrješenja svih okolnosti događaja”, priopćili su.