HDZ-u izbore vodi trojac pod istragama

Vijesti 14. svi 201507:08 > 07:10
CROPIX/Damjan Tadic

HDZ-ovu pobjedu na parlamentarnim izborima nastojat će, među ostalima, izboriti troje ljudi koji su trenutno pod policijskim istragama ili u iščekivanju optužnice: šef izbornog stožera Milijan Brkić, direktorica kampanje Josipa Rimac i koordinator za 9. izbornu jedinicu Božidar Kalmeta.

Za nepunih mjesec i pol dana gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta konačno će znati na čemu je: 24. travnja istekao je rok za istragu izvlačenja novca iz Hrvatskih autocesta u aferi Remorker, a USKOK-u je počeo teći rok od 60 dana u kojemu mora ili podignuti optužnicu protiv Božidara Kalmete i Zdravka Livakovića ili odustati od kaznenog progona.

Državno odvjetništvo u Šibeniku prvo je istraživalo sumnjivi nesrazmjer imovine članova obitelji Josipe Rimac i njihovih primanja, a u lipnju 2014. USKOK je protiv kninske gradonačelnice i još dviju osoba pokrenuo istragu zbog nezakonitog stjecanja vlasništva nad stambenim prostorom.

Tjednik Nacional u siječnju je pisao da je upravo Milijan Brkić u središtu većine dodatnih ispitivanja u slučaju Karlovačke banke, gdje je USKOK sastavio optužnicu na gotovo 700 stranica. U ožujku, Tužiteljstvo BiH demantiralo je informacije Nacionala, prema kojima se u toj državi priprema optužnica protiv Milijana Brkića zbog zločina počinjenih nad civilima srpske nacionalnosti na području Livna i okolice 1992. godine, piše Tportal.