Broj zaraženih porastao za 39 na 1.877, olakšano kretanje unutar županija

Vijesti 19. tra 202007:02 > 22:47
Igor Kralj/PIXSELL

U Hrvatskoj je trenutačno 1.877 zaraženik koronavirusom, u 24 sata bilježi se 39 novih slučajeva. Preminulo je osam ljudi. Od danas je moguće kretati se unutar županija bez e-propusnica.

22:47

Deset županija zatražilo je ukidanje e-propusnica unutar tih županija. Pogledajte koje su županije zatražila ukidanje e-propusnica.

Čitajte OVDJE.

22:18

Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je na Twitteru graf s prikazom broja umrlih na milijun stanovnika po zemljama. VIše čitajte OVDJE.

21:12

Hrvatske znanstvenice i znanstvenici postigli su još jedan velik uspjeh izoliravši virus koji uzrokuje covid-19.

Riječ je o važnom otkriću koje su hrvatski stručnjaci obavili na tipičan hrvatski način, a koje će biti važno za daljnje istraživanje lijekova, kazao je čestitajući još jednom kolegicama i kolegama molekularni biolog Ivan Đikić, jedan od najuglednijih hrvatskih znanstvenika u svijetu.

Više čitajte OVDJE.

20:47

I hrvatski biolozi ozbiljno su se uhvatili u koštac s novim virusom! U Klinici za infektivne bolesti ”Fran Mihaljević” uspjeli su izolirati virus – odnosno uzgojiti ga u laboratorijskim uvjetima. Biologinja Željka Mačak Šafranko otkriva značaj ovog uspjeha.

Više čitajte OVDJE.

19:49

Ograničeno kretanje mnogim građanima sigurno teško pada – no trud se isplatio. Dobre epidemiološke brojke dovele su nas i do kretanja bez propusnica, ali samo unutar županija.

Brojne županije zatražile su od Nacionalnog stožera ukidanje e-propusnica. Neke od njih nisu imali zabilježenih novih slučajeva zaraze koronavirusom danima.

Načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović objasnio je što možemo očekivati tijekom slijedećih dana.

Više čitajte OVDJE.

18:48

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak bio je gost večerašnjeg Dnevnika N1 Televizije gdje je govorio o epidemiji koronavirusa.

Više čitajte OVDJE.

16:51

Od posljedica koronavirusa u dubrovačkoj bolnici preminuli su 83-godišnjak i 93-godišnjakinja, oboje korisnici Doma za starije osobe u Pločama, što čini ukupno šest smrtnih slučajeva u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

VIše čitajte OVDJE.

14:12

Glavni Državni inspektor Andrija Mikulić osvrnuo se na slučajeve zatvaranja restorana. Ako se utvrdi propust inspektora kaže da će biti sankcioniran. Najavio je sastanak s predstavnicima HUP-a, HGK-a i epidemiologa za sutra. 

Najavio je nove upute za ugostiteljske objekte.

13:51

Zajednice se prema epidemiji Covida-19, kao i prema svima do sada, odnose po kulturnim, a ne po znanstvenim načelima, a jedno od ključnih je da moramo izgraditi svoj sustav kojim ćemo razumjeti epidemiju i ovladati njome, kaže antropologinja Tanja Bukovčan.

Više čitajte OVDJE

13:50

Prilikom izvođenja građevinskih radova na kući u naselju Špadići na području Poreča u petak popodne poginuo je 51-godišnji albanski državljanin, izvijestila je istarska policija, a iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije doznaje se da je stradali radnik bio zaražen koronavirusom.

Više čitajte OVDJE

11:18

Iz Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvijestili su da je preminula 88-godišnja žena zbog komplikacija uzrokovanom infekcijom covid-19.

Više čitajte OVDJE

9:24

Na većini svjetskih burzi cijene su dionica prošloga tjedna porasle, zahvaljujući najavama o postupnom ukidanju restrikcija i ponovnom otvaranju gospodarstava, no slabi makroekonomski podaci i poslovni rezultati kompanija drže ulagače na oprezu.

Više čitajte OVDJE

9:23

U tjednima koji dolaze ponovno otvaranje škola značit će kraj izolacije u više europskih zemalja. No dok se čini da je epidemija covida-19 daleko od općeg popuštanja, je li taj rizik dobro odmjeren?

Više čitajte OVDJE

9:22

Udruga Glas poduzetnika oglasila se priopćenjem u kojem su ustvrdili da je Državni inspektorat neopravdano zatvorio nekoliko restorana diljem zemlje i tako se izravno oglušio na preporuke Ministarstva turizma.

Više čitajte OVDJE

7:17

Potvrđena su tri slučaja zaraze koronavirusom u Metkoviću, a među njima su dvije djelatnice Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju, objavio je u subotu navečer metkovski gradonačelnik Dalibor Milan na svojoj službenoj Facebook stranici.

Riječ je o prvim dokazanim slučajevima zaraze na području Metkovića, a uzorci su uzeti u petak.

Više čitajte OVDJE

7:17

Dvadeset i osam hrvatskih državljana te 10 državljana Bosne i Hercegovine doputovalo je u Hrvatsku u subotu navečer iz Italije u sklopu organizirane repatrijacije, priopćilo je hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Više čitajte OVDJE

Ravnatelj HZJZ-a dr. Krunoslav Capak rekao je da je epidemiološka situacija povoljna, ali da opasnost još nije prošla.

Ukupno je u svijetu zabilježeno 2.332,036 slučajeva zaraze. Preminulo je 160.767 ljudi dok se oporavilo njih 599.961.

  • U Hrvatskoj 1.832 zaraženih koronavirusom
  • Izliječeno 615 ljudi
  • Preminulo 40 ljudi
  • Znanstvenici s Klinike za infektivne bolesti izolirali virus covida-19
  • Dopušteno kretanje unutar županija

VEZANE VIJESTI