U Vukovarskoj-srijemskoj županiji dvije novozaražene osobe, radnice KBC Osijek

Vijesti 23. tra 202010:33 > 10:37
Ilustracija

Iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije u četvrtak su izvjestili o dvije novooboljele osobe od COVID-19 u toj županiji, a riječ je o dvije medicinske sestre zaposlene u KBC-u Osijek.

Jedna od medicinskih sestara živi u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a druga ima samo u županiji prijavljeno prebivalište, a živi u Osijeku, navode iz stožera.

Do sada je u županiji virusom COVID-19 zaraženo ukupno 39 osoba. U protekla 24 sata testirano su 44 osobe, a do sada ukupno 737.

U samoizolaciji se nalazi 274 osoba. Jučer je zaprimljena jedna prijava o kršenju samoizolacije, a provjerom je kršenje potvrđeno.

VEZANE VIJESTI

U objektima za karantenu smještene su tri osobe, a u objektima za karantenu vozača kamiona ne nalazi se niti jedna osoba.

COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja u županiji su zaprimile pet poziva sa sumnjom na bolest COVID-19.

Opća županijska bolnica Vinkovci ima dvije hospitalizirane osobe pozitivne na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji zbog blažih simptoma bolesti.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 13 zdravstvenih radnika, a od kojih četiri liječnika, pet medicinskih sestara/tehničara, tri druga zdravstvena i jedan nezdravstveni radnik.

Tijek događaja UŽIVO pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.