"Penava prvo mora riješiti status u HDZ-u, tad ću rado razgovarati i s njim"

Vijesti 15. svi 202011:42 > 11:47
N1

Domovinski pokret obilježit će Dan sjećanja na žrtve Bleiburga na zagrebačkom groblju Mirogoj. Ondje je vodeći čovjek koalicije Miroslav Škoro komentirao predstojeće izbore.

“Mislim da gradimo jednu pobjedničku koaliciju. Dobro napredujemo, na putu smo da stvorimo čvrstu koaliciju koja će se suprotstaviti tom političkom duopolu koji nas ugnjetava dvadeset godina”, rekao je Škoro.

Sutra, kazao je, ide u Slavoniju, no nije želio reći s kim ide pregovarati. S kim pregovara objavit će sutra popodne, dodao je Škoro.

VEZANE VIJESTI

Na pitanje o tome je li spreman na koaliciju s HDZ-om, Škoro govori kako je ‘spreman do zadnjeg atoma raditi na stavarnju pobjedničke koalicije kojoj neće nitko trebati. Radimo na tome da objedinimo ljude na istoj strani kontra HDZ-a i SDP-a i njihovih žetončića, to nam je prioritet’.

Vjeruje, kaže, da hrvatski narod da ga se dalje vuče za nos te je uvjeren u pobjedu.

Što se tiče Ivana Penave i njegovom eventalnom priključivanju Domovinskom pokretu, Škoro kaže kako Penava prvo mora riješiti status u HDZ-u te da će tad rado razgovarati i s njim.

Zaključno je komentirao i ljetni rok izbora. “Žalosno je da je premijer Plenković sa svojom trgovačko koalicijom abdicirao, pokazujući još jednom da su mu važnije pozicije, rezultati na izborima nego sudbine građana”, kazao je Škoro.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.