"Penava je svoju budućnost odlučio graditi s radikalima i nacionalistima"

Vijesti 21. svi 202011:38 > 11:51
N1

Nezavisni saborski zastupnik Bojan Glavašević u N1 Studiju uživo govorio je o predstojećim parlamentarnim izborima, svojoj kandidaturi, ali i neodgovornosti Vlade koja je Sabor raspustila prije nego što je donesen Zakon o obnovi Zagreba nakon potresa.

Kazao je kako se planira kandidirati u 6. izbornoj jedinici, a detalje o tome s kim bih izašao očekuje da će moći iznijeti krajem ovog tjedna. On je objavio na svojim društvenim mrežama izvještaj o svom radu.

“Smatram da je naša moralna obveza da prije nego zatražimo od građana još jedan mandat prikažemo sve naše troškovi i što smo učinili do sada, te pozivam da i moje kolege i kolegice to učine”, rekao je Bojan Glavašević

Izlazak iz SDP-a nije nešto što smatra greškom.

VEZANA VIJEST

“Smatram da predstavnička demokracija podrazumijeva i stranke i nezavisne zastupnike, ali nefunkcionalna i nedostatna demokracija u strankama dio su problema u Hrvatskoj i to nije sustav u kojem sam mogao raditi. No pošto sam preferencijalno biran, izašao sam iz stranke i nastavio predstavljati građane i građanke koji su me izabrali”, rekao je Glavašević.

Glasao je protiv raspuštana Sabora, jer je smatrao da Sabor nije smio biti raspušten prije donošenja Zakona o obnovi Zagreba.

“To je ogromna sramota što su HDZ i Bandić dozvolili da se Sabor raspusti isključivo zbog njihovog profita, a četvrtini građana Hrvatske nisu donijeli zakon o obnovi grada u kojem žive.

Predsjednik Vlade odjednom je postao zabrinut zbog toga kada je bio u ponedjeljak izviždan kao nikad u mandatu. Tada je shvatio da bi to možda mogao biti problem za njega, jer je četvrtinu građana Hrvatske izdao. Građani bi dobro trebali pogledati tko je bio za raspuštanje Sabora, dok stvari s krovova u Zagrebu i dalje padaju. To je odgovornost Milana Bandića, HDZ-a, ali je i SDP-a, koji je glasao za raspuštanje”, rekao je Glavašević, te dodao kako nikoga nije iznenadila politička prevrtljivost ni Bandića ni Plenkovića, i da smatra kako je ovo bio najgori saziv Sabora u povijesti.

Penava je pristao sudjelovati u onome što je HDZ radio

Kazao je kako je Ivan Penava pristao sudjelovati u onome što HDZ radi, te da ne znam kako HDZ, kada govori o Penavi, može isključiti sebe iz toga.

#related-news_0

“2014. godine se Penava činio kao smirena osoba s kojom smo mogli razgovarati. Bio je manje radikalan nego danas, ali je očito upao u loše društvo. S radikalima i nacionalistima je odlučio graditi svoju budućnost, a sve samo da bi nastavio dobivati političku korist za sebe i svoje jatake.

Radikalna desnica koja se pokušava reorganizirati oko ovih izbora put do uspjeha vidi kroz suradnju s HDZ-om, jer nitko drugi neće surađivati s njima. Nacionalisti u Hrvatskoj dolaze u dvije arome, jedna je nacionalistička, a druga klerikalna. Kada su na kupu tu obično stradaju manjine, žene, demokracija… To je sve ono što vidimo sada u Mađarskoj.

#related-news_0

Penava je godinama šutio, a kada se počeo družiti s Tomislavom Josićem je počeo govoriti o problemima u Vukovaru. A zar nije lokalna samouprava ta koja bi trebala reći i učiniti nešto za svoj grad? Osim toga, svaka je Vlada učinila mnogo za Vukovar. Brojke demantiraju njegovu tezu. Nije pošteno optužiti niti jednu vladu da Vukovar nije tretirala s maksimalnim poštovanjem i brigom”, smatra Glavašević: 

Krstičeviću nitko neće oduzeti zasluge – muljanje je ono što smeta

Jučer je otkriveno da je Damir Krstičević od MORH-a kupio stan u centru Zagreba za 136.000 kuna, dok je njegova vrijednost veća od dva milijuna kuna. Glavašević smatra kako je ono što vrijeđa građanje – muljanje. 

#related-news_0

“Nitko mu neće oduzeti zasluge u obrani Hrvatske, koje nisu male, ali ta muljaža i korištenje sustava za svoju korist je ono što smeta. Svi kojima je povjerena javna dužnost moraju biti potpuno transparentni, mjesta za sram i skrivanje nema. 

Petar Stipetić, jedan od naših najvećih zapovjednika, nije imao ništa takvo – nije živio iznad onoga kako žive ostali građani Hrvatske. Ako je nečije domoljublje treba izraziti u cijeni, onda ga treba pitati – OK, koliko košta, reci nam da te platimo, pa nas onda nemoj više zamarati – što je parafraza citata koji navodno pripada generalu Pattonu”, rekao je Glavašević. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.