"Plenković se vodi načelima Tuđmanove politike, HDZ-ova lista je rezultat toga"

Vijesti 17. lip 202009:18 > 09:25
N1

Mario Kapulica, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman", u razgovoru za N1 kazao je kako je uvjeren da će u Hrvatskom saboru nakon predstojećih izbora, biti dovoljno zastupnika koji će se priključiti HDZ-u

“Sastav Hrvatskog sabora odraz je volje birača, birači zastupnicima daju mandat da ih zastupaju i zadaću da formiraju Vladu. Naš cilj je sigurna i napredna Hrvatska i uvjeren sam da ćemo okupiti dovoljnu većinu da sastavimo i novu Vladu”, kazao je Kapulica u razgovoru s našom Ivom Puljić Šego.

VEZANA VIJEST

Na pitanje o mogućim ishodima izbora, te na to je li HDZ spreman za veliku koaliciju s SDP-om, Kapulica kaže kako će HDZ okupiti dovoljno veliku i snažnu koaliciju koja će sastaviti Vladu.

“Uvjeren sam da će u Hrvatskom saboru biti dovoljno zastupnika koji će nam se prikuljučiti”, rekao je HDZ-ovac.

Govoreći o tome jesu li liste HDZ-a sastavljene na način da se pridobiju i desniji birači, Kapulica govori: “Ja sam uz Tuđmana otpočetka. Gledao sam kako radi. Andrej Plenković vodi politiku na načelima Tuđmanove politike i ova lista je rezultat takvog djelovanjima. Cilj mu je napredna Hrvatska i zato su kreirane upravo ovakve liste koje predstavljaju najbolje što HDZ ima”, rekao je.