Drenjančević: "Još je prerano, ali činjenica je da se virus mijenja"

Vijesti 26. lip 202008:05 > 08:07
N1

Domagoj Drenjančević, voditelj Zavoda za kliničku mikrobiologiju i bolničke infekcije u KBC Osijek, bio je gost današnjeg Novog dana.

Naime, Đakovo je jedno od žarišta koronavirusa u Hrvatskoj, a u KBC Osijek tamo je smještan najveći broj oboljelih iz žarišta u Đakovu. Drenjančević nam je dao najnovije inofrmcije o oboljelima i njihovom stanju.

U KBC Osijek trenutno se od koronavirusa liječi 18 osoba, od čega su četiri slučaja nova, od sinoć, kazao nam je voditelj Drenjančević, voditelj Zavoda za kliničku mikrobiologiju i bolničke infekcije u KBC Osijek.

VEZANE VIJESTI

“Svi pacijenti su stabilno, imaju blage simptome, dobrog su općeg stanja. Radi se uglavnom o bolesnicima s kroničnim bolesnicima i to je jedan od glavnih razloga zašto su pod našom brižnom paskom”, dodao je.

Bolesnici su iz Đakova i troje pacijenata je iz Osijeka, objasnio je. Što se tiče usporedbe slučajeva zaraze koronavirusom sada i kada je pandemija tek krenula u ožujku, Drenjančević kaže da je još rano za zaključke, ali navodi kako su tada u bolesnici prije završavali na respiratoru.

“Još je rano, ali sjećam se perioda krajem ožujka kada su bolesnici krenuli razvijati teže oblike kliničke slike ranije. Još je prerano, ali činjenica je da se virus mijenja. Kako će se to odraziti, vrijeme će pokazati”, kaže.

Što se kapaciteta tiče, KBC Osijek je spreman, kaže, imaju preko 40 ležaja samo na Klinici za infetologiju, a stvoreni su i uvjeti da se primi više stotina bolesnika, objašnjava. Točan broj novooboljelih danas će objaviti lokalni stožer.

Tijek događaja o okoronavirusu UŽIVO pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.