Zaposlenica KBC-a Rijeka na bolovanju 23 godine!

Vijesti 28. svi 201517:29 > 17:33
Srdjan Vrancic / CROPIX

Predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske i članica Savjeta za zdravlje PGŽ-a Radmila Belobrajić Čahut pozvala je ministra zdravlja Sinišu Vargu da provede sustavnu kontrolu nad ordinacijama u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Ona misli da bi Ministarstvo zdravlja na taj način moglo doći do vrlo zanimljivih otkrića kako koncesionari troše novac koji dobivaju od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje za pružanje zdravstvene zaštite.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, prepuštanje primarne zdravstvene zaštite koncesionarima u cijelosti, prema njezinom mišljenju, katastrofa je za zdravstveni sustav, u prvom redu za pacijente kao korisinke usluga, ali i za medicinske sestre koje rade u timovima obiteljske medicine u koncesiji, a kojima liječnici koncesionari nerijetko krše zajamčena prava iz kolektivnog ugovora ponašajući se kao privatnici.

 ”Ovo što sad dobivaju je javni novac i bilo bi jako dobro da inspekcija Ministarstva zdravlja vidi koristi li se javni novac za kvalitetniju zdravstvenu zaštitu i bolju dostupnost ili pak za isplatu plaća liječnika u koncesiji. Njihove nepravilnosti u radu su brojne pa se tako upravo kod liječnika u koncesiji bilježi velik broj nerealno dugih bolovanja koji se zatvaraju po jednoj dijagnozi, a onda ponovo otvaraju po nekoj drugoj. Mi u KBC-u Rijeka tako imamo zaposlenu rekorderku koja je na bolovanju pune 23 godine”, kaže Novom listu predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske.