"Mi smo doista učinili čudo, nedostatak resursa zamijenili smo optimizmom"

Vijesti 06. srp 202010:56 > 10:58
N1

Tomislav Tomašević iz platforme Možemo koja je na parlamentarnim izborima ostvarila veliki uspjeh bio je gost današnjeg N1 Studija uživo.

I četiri mandata bi bila veliki uspjeh, kazao je Tomislav Tomašević iz platforme Možemo, komentirajući jučerašnji uspjeh na parlamentarnim izborima u kojima je platforma koje je on dio dobila sedam saborskih mandata.

“Čak bi i jedan mandat bio uspjeh iz perspektive kako je to izgledalo prije dva mjeseca. Brine nas jačanje desnice, pogotovo krajnje, ali spremni smo za borbu”, dodaje.

Njegova platforma tek sada počinje graditi infrastrukturu u cijeloj državi, dodaje, a što se rezultata izbora tiče i velikog uspjeha HDZ-a – Tomašević smatra da se HDZ-u kocka isplatila.

VEZANE VIJESTI

“Pa očito je se HDZ-u isplatila ta kocka. Sjetite se da smo išli na ranije izbore koje smo mi pokušali spriječiti jer smo smatrali da ne bi trebalo ići na ranije izbore prije nego se donese Zakon o obnovi i u jeku epidemije”, kazao je Tomašević i dodao kako je očito da HDZ ima discipliniranije glasače. U konačnici je na SDP-u da sam ispita zašto su izgubili toliko glasova.Što se Zagreba tiče, optimističan je.

“Što se Zagreba tiče, ne treba ni to preuveličavati. Kada se zbroje naši mandati, oni SDP-a i centra, Zagreb nije izgubljen, niti je krenuo desno. I vjerujem da će se to potvrditi na sljedećim lokalnim izborima.”

“Mi smo doista učinili čudo”

“Mi smo doista učinili čudo”, kaže Tomašević i dodaje da četiri stranke koje su dio koalicije nemaju čak niti gradski prostor.

“Prosječna donacija koju smo mi dobili je 20 puta manja od one HDZ-a. To me veseli i budi mi optimizam da na ovom mandatu možemo graditi i grabiti dalje”, ističe.

Što s Bandićem?

Bandić je prošlost, smatra.

“Mislim da je Milan Bandić prošlost i da ne treba gubiti energiju na raspravu o njemu. Ja ga nikada u životu nisam podcijenio, niti ga mislim podcijeniti za lokalne izbore.”

“Mene više zanima kako će se HDZ postaviti, hoće li i dalje držati leđa ovako oslabljenom Milanu Bandiću”, dodao je.

Njihov prioritet u Saboru bit će transofmracija hrvatske ekonomije prema zelenom i otpornom gospodarstvu, poticanje zelene javne nabave, otvaranje radnih mjesta, smanjenje društvenih razlika. Suradnja s Radničkom frontom se nastavlja.

Kampanja temeljena na optimizmu

Mnogo pozornosti privukla je i njihova kampanja, temeljena samo na volonterskom radu, bez ikakvih velikih PR agencija.

“Nećete vjerovati, ali mi smo imali kampanju koju smo apsolutno sami radili – bez ikakvih PR agencija, unajmljenih PR stručnjaka. Ta kampanja temeljila se na našem aktivističkom iskustvu, stotine volontera koji su ustvari odradili ogroman posao – njima se treba zahvaliti za ovakvu kampanju. Nedostatak resursa zamijenili smo duhom, optimizmom”, istaknuo je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.