Reiner: Svatko može o svemu imati svoje mišljenje, mi smo demokratska zemlja

Vijesti 17. srp 202011:26 > 11:31
N1

HDZ-ov Željko Reiner bio je gost današnjeg N1 Studija uživo.

Komentirao je izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića o ovlastima Stožera. Naime, predsjednik Milanović je jučer primio predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske.

Tom prilikom se osvrnuo i na obvezu nošenje maske te kazao kako smatra da bi se takva pitanja trebala zakonski regulirati, što je potaknulo raspravu o ustavnim ovlastima Stožera te zakonskoj podlozi za neke odluke.

HDZ-ov Željko Reiner je u razgovoru s našim Igorom Bobićem u N1 Studiju uživo kazao kako on smatra da problema nema, tj. riješen je zakonskim izmjenama.

VEZANE VIJESTI

“Članak 17. ustava govori o okolnostima vezanima za ugrozu zemlje, a članak 16. Ustava između ostaloga o ugrozi zdravlja i da se to mora riješiti zakonom. Hrvatski sabor je to riješio u prošlom sazivu, nadopunom zakona i po meni je taj problem riješen. I ne čini mi se da tu postoji nekakva ‘neriješenost’ što se tiče zakonskog okvira”, kazao je Reiner.

Dodaje i sljedeće: “Ja mogu samo reći da je to sukladno zakonu kojega je donio Sabor, sukladno Ustavu, a svatko može imati svoje mišljenje i uvjerenje bez obzira na činjenice. Činjenice jesu da je to doneseno u Saboru, taj zakon, tj. izmjena zakona te da je to definirano ne u članku 17, nego 16 Ustava. A svatko može o svemu imati svoje mišljene, mi smo demokratska zemlja.”

Kazao je i kako smatra da do sada nije bilo značajnijih mimoilaženja u mišljenju premijera i predsjednika te kako će prvi test rada većine i opozicije u Saboru biti izglasavanje povjerenja Vladi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.