Ostojić udario po HDZ-u: Većina članova HNS-a su HDZ-ovci!

Vijesti 13. lip 201519:44 > 14. lip 2015 09:26
Cropix/Tomislav Kristo

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić osvrnuo se na prozivke HDZ-a oko incidenta s kukastim križem na travnjaku Poljuda.

Gordan Jandroković rekao je da su za taj incident, uz počinitelje, odgovorne nadležne službe, među kojima i MUP, koje su, smatra, propustom ili namjerom dopustile da se to dogodi.

“Što su činile obavještajne službe, Ministarstvo unutarnjih poslova ? Reakcija ministra je sramotna jer neprimjereno i neozbiljno pristupa problemu. Svatko tko želi dobro našoj zemlji mora se zapitati tko je omogućio da se takve stvari dogode”, izjavio je Jandroković novinarima u Središnjici HDZ-a.

Dodao je kako HDZ nije zadovoljan reakcijom ministra unutarnjih poslova Rajka Ostojića koji je, po njegovom mišljenju, neumjesno komentirao događaj, iako je njegova zadaća da bude prvi koji će reagirati u takvim situacijama.

Ministar Ostojić ubrzo je uzvratio na prozivke HDZ-a.

“HNS je podružnica HDZ-a, pa tamo je tri četvrtine članova HDZ-a, nek oni odgovaraju”, kazao je Ostojić.

Podsjećamo, splitska je policija u subotu izuzela dio travnjaka na stadionu Poljud, na kojem je sinoć tijekom utakmice reprezentacija Hrvatske i Italije zamijećen kukasti križ, te ga šalje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ‘Ivan Vučetić’ u Zagreb.

Također policija će protiv nepoznate osobe podnijeti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela javnog poticanja na mržnju za koje je zakonodavac predvidio zatvorsku kaznu do tri godine, doznaje se u splitskoj policiji.

Travnata površina na kojoj je za sada nepoznati počinitelj napravio kukasti križ, velika je oko deset metara, a vještaćenje izuzetog dijela travnjaka trebalo bi pokazati čime je taj znak napravljeno.

Policija, zbog interesa istrage, nije željela reći pokazuju li što nadzorne kamere postavljene na poljudskom stadionu.