"Samo je SDP brana od HDZ-a, sve druge opozicijske stranke su 'wannabe' stranke"

Vijesti 09. lis 202012:13 > 12:29
N1

Zastupnik u Europskom parlamentu Predrag Matić gostovao je u N1 Studiju uživo gdje je govorio o stanju u svojoj stranci i uhićenjima osumnjičenih za ratni zločin na Ovčari.

Nema informacija o uhićenjima, osim onoga što je pročitao u medijima, kaže, ali jednu stvar ističe kao pozitivnu:

“Dobro je što ratni zločin ne zastarijeva, Ovčara nije do kraja rasvijetljena. Stvar je to koja se, nažalost, 29 godina provodi. I 29 godina je prošlo, iako je to sada malo politički odrađeno, ali možemo i o tome.”

Na uhićenja je posebno emotivno reagirao saborski zastupnik Bojan Glavašević.

VEZANA VIJEST

Naravno da je emotivno reagirao Bojan koji je izgubio oca i djeda i za kojega znamo što sve sada prolazi od strane ovih desničara. Tri puta sam prošao špalir, pa prema tome dobro znam što je to, kada se spomene izraz ‘špalir'”, kazao je Predrag Matić.

“Rat je rat i ima prljave stvari, ali postoji i neko viteštvo u tome. Za Ovčaru treba netko odgovarati. Sve tu to bili obični ljudi, u nekima se probudilo nešto najpozitivnije, a u nekima su se probudili ti zvjerski nagoni. Tu se radi o kompleksašima koji su dočekali svoju priliku”, ističe Matić i dodaje:

“Ovčara nikada neće biti zaboravljena, ali može biti stavljena u jednu ladicu povijesti koja nadam se više nikada neće biti ponovljena.”

#related-news_0

Što se stanja u SDP-u tiče, Matić tu smatra da je ta stranka zadnja obrana od HDZ-a.

“Ja sam na strani stranke, SDP-a, jer samo snažan SDP može biti predvodnik u borbi protiv korupcije. Samo jaki SDP je brana, sve druge opozicijske stranke su ‘wannabe’ stranke.”

Što se tiče sukoba u njegovoj stranci tu kaže sljedeće: “Sve ono što je proživljavao Bernardić za vrijeme svoga mandata sada doživljava i Peđa Grbin. Ali moram reći da ono što je doživljavao Bernardić na početku mandata nije išlo od strane Grbina…

HDZ-ovoj bezobraštini nema kraja. Ako nema snažne oporbe koja im puše za vrat, otići ćemo k vragu”, zaključuje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.