Predstavljena humanitarna akcija "Lions kišobrani zajedništva, kišobrani dobrote

Vijesti 26. stu 202012:29 > 12:31
N1

Lions klub Zrinjevac predstavio je u četvrtak humanitarnu akciju "Lions kišobrani zajedništva, kišobrani dobrote" kako bi prikupili sredstva za potrebe Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj te Centru za odgoj i obrazovanje slijepih i slabovidnih osoba "Vinko Bek".

Članice ženskog Lions kluba Zrinjevac oslikat će 350 kišobrana koji će biti dar za sve koji pomognu akciji donacijom od 250 kuna. U oslikavanju kišobrana pomoći će više od 100 profesionalnih umjetnika i umjetnika amatera.

“Zamolili smo ih da kišobrane oslikaju, iscrtaju, dekoriraju i oplemene svojom rukom. Svaki Lions kišobran zajedništva, kišobran dobrote unikatan je, ručno oslikan, a motivi su maštoviti i brojni. Galerija kišobrana pršti dobrom energijom ljudi koji su je napunili svojom kreativnošću i voljom da pomognu”, stoji u priopćenju.

Humanitarna akcija traje do 25. siječnja 2021. godine.

“Lions kišobrani zajedništva, kišobrani dobrote” nastavak je humanitarnog djelovanja kluba u kojem su kroz 22 godine postojanja organizirali brojne aktivnosti kroz koje su pomogli pojedincima i organizacijama kojima je pomoć bila potrebna, a tijekom godina za razne potrebe donirano je oko četiri milijuna kuna.

U planu je Klaićevoj donirati dvije enteralne prijenosne pumpe za hranjenje koje će malim pacijentima koji imaju problema s hranjenjem omogućiti da vrijeme između dvije kemoterapije provedu doma s obitelji. Ako će rezultati akcije biti prema željama članica Lions kluba, u planu je donacija i posebne sjedalice za primanje terapije, kojom bi se omogućilo da djeca primaju kemoterapiju i u dnevnoj bolnici, a ne samo na odjelu.

Za potrebe Centra Vinko Bek planira se kupiti prijenosno elektronsko povećalo ZOOMAX Snow 12 uz pomoć kojeg slabovidna osoba može lakše čitati, pisati i gledati predmete, a također može skenirati i pretvarati govor u pismo. Na poziv organizacije odazvali su se, između ostalih, dekan Akademije likovnih umjetnosti Tomislav Buntak, karikaturist Nik Titanik te brojni studenti akademije i učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu.

Svi koji žele donirati akciji mogu to učiniti na internetskoj stranici Lions kluba, gdje mogu izabrati svoj oslikani kišobran.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.