Policija objavila fotorobot osobe povezane s ubojstvom Klice

Vijesti 08. srp 201511:41 > 11:43
PUZ

Zagrebačka policija objavila je fotorobot osobe koja je povezana s ubojstvom Vinka Žuljevića Klice, ustrijeljenog u Sesvetama početkom svibnja.

Smatraju da će im ta osoba pomoći u razrješenju posljednjeg mafijaškog obračuna na ulicama Zagreba.

Radi se o muškarcu koji je star između 30 i 35 godina, visok je oko 180 cm, svijetle je puti, ima smeđu kosu duljine nekoliko centimetara počešljane u desnu stranu, nema zaliske, nema visoko ćelo, ima smeđe oči, smeđe obrva koje nisu spojene, nema bore oko očiju niti na čelu. Obrijan (slaba dlakavost brade), glatke kože lica, pravilnog ravnog nosa srednje veličine, nema velike obraze, uši srednje veličine, navode u policiji.

Podsjećamo, Klica je ubijen dok se vozio automobilom sesvetskom Glavnom ulicom. U jednom trenutku presreli su ga atentatori u škodi octavia s nepripadajućim oznakama Bosne i Hercegovine, a blizini njegovog vozila se zatekao i motocikl s dvije osobe. Suvozač iz octavie i osoba na motociklu su vatrenim oružjem ispalili više hitaca u pravcu vozila.

Žuljević je bio i pod istragom zbog sumnje da je umiješan u ratne zločine počinjene na području središnje Bosne. U ratu je bio zapovjednik Antiterorističke grupe (ATG) ‘Garavi’ na području Bugojna, a sudjelovanje u ratu je okončao kao pukovnik Hrvatskog vijeća obrane (HVO).