Iz Sjeverne Koreje vratili se mladi sisački nogometaši

Vijesti 26. kol 201520:47 > 27. kol 2015 07:42
N1

U srijedu navečer su u zagrebačku zračnu luku sletjeli kadeti nogometnog kluba Segesta nakon dva tjedna na turniru u Sjevernoj Koreji. Dočekale su ih i kamera N1 televizije.

Na Zagrebački aerodrom sletjeli su mladi nogometaši Nogometnog kluba segesta iz Siska koji su gostovali u Sjevernoj Koreji. Čitava Hrvatska pratila je kadete, a zajedno s roditeljima, dočekala ih je i naša reporterka Mirna Brekalo.

Zabrinutost je u početku bila velika, no atmosfera među roditeljima na aerodromu bila je odlična.

‘Naši mladi nogometaši pozvani su kao najstariji hrvatski klub. Zabrinutost nije imala opravdanja jer je sve super prošlo’, rekao je Branimir Pupić, dopredsjednik kluba Segesta, ujedno i jedan od roditelja..

Inače, mladi nogometaši osvojili su sedmo mjesto na nogometnom turniru mira. Njihovi dojmovi su izvrsni.

Čini se da je slika koju zapadne zemlje imaju o Sjevernoj Koreji očito puno ružnija od one koje su dobili ovi mladi ljudi koji su u nju zapravo i otputovali.

Podsjetimo N1 televizija pratila je priču o dvadesetak mladih nogometaša omladinskog pogona nogometnog kluba Segesta iz Siska koji su bili na turniru u Sjevernoj Koreji. Riječ je o pionirskom i mlađem uzrastu nogometnog kluba starosti do 15 godina.

Prema priopćenju iz samog nogometnog kluba Segesta ekipa je otišla na nogometni turnir na kojem predstavljaju Europu, a u Sjevernoj Koreji na turniru su bile i mlade ekipa iz Uzbekistana, Kine, Sjeverne i Južne Koreje te Brazila.

Odluka o odlasku u Sjevernu Koreju, kažu iz kluba, nije bila laka.

Originalno na turnir je pozvan NK Osijek koji je odustao od odlaska, no Segesta je, kao zamjena, ipak odlučila otići u Sjevernu Koreju i to, kako tvrde, nakon što su na to pristali roditelji djece nogometaša.