Josipa Rimac dala ostavku na mjesto gradonačelnice Knina

Vijesti 09. ruj 201510:06 > 10:08
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Kninska gradonačelnica Josipa Rimac podnijela je u srijedu ostavku na tu funkciju, kako bi se kao direktorica HDZ-ove izborne kampanje mogla posvetiti pripremama stranke za predstojeće parlamentarne izbore.

“Ne želim sjediti na dvije stolice već se maksimalno posvetiti izbornoj kampanji. Nisam netko tko kalkulira. Sigurna sam da će HDZ dobiti izbore i u ovom trenutku se apsolutno posvećujem njima”, izjavila je Rimac za Hinu.

Napomenula je da će je na gradonačelničkoj funkciji zamijeniti njezin zamjenik Nikola Blažević, a ona ostaje na čelu kninskog HDZ-a.

Najavila je da će idući tjedan položiti zastupničku prisegu u Hrvatskom saboru, gdje će zamijeniti HDZ-ovog zastupnika i načelnika općine Preko Antu Jerolimova, koji je dao ostavke na svoje funkcije, nakon što je Državno odvjetništvo protiv njega pred zadarskim Općinskim sudom podiglo optužnicu zbog krivotvorenja isprave.

Rimac je o svojoj ostavci prijepodne izvijestila i u kninskoj Gradskoj vijećnici, gdje je predstavila izvješće o svom desetogodišnjem radu od 2005. do 2015. godine, ističući kako je u gradonačelničkom mandatu u gradsku infrastrukturu uloženo 1,2 milijardi kuna.

Tamo je izrazila i uvjerenje u pobjedu HDZ-a i Domoljubne koalicije na predstojećim parlamentarnim izborima.

Rimac će u četvrtak odraditi zadnju sjednicu kninskog Gradskog vijeća, nakon čega se u cijelosti posvećuje predizbornom radu stranke.