Sud prihvatio novu jamčevinu za Zdravka Mamića

Vijesti 14. pro 201510:21 > 10:25
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Izmijenjeni prijedlog jamčevine za Zdravka Mamića sastoji se od kombinacije nekretnine i gotovine, a USKOK će, kad primi rješenje Županijskog suda, odlučiti hoće li se žaliti.

Mamićeva odvjetnica Jadranka Sloković izjavila je kako se radi o kući u Samoboru i 7 milijuna kuna.

Današnja odluka izvanraspravnog vijeća ne zači da Mamić izlazi na slobodu jer USKOK ima tri dana na žalbu na ovo rješenje.

Mamićeva obrana, doznajemo, žalila se Vrhovnom sudu zbog USKOK-ove blokade 7 milijuna kuna iz prve jamčevine, budući da, kako kažu, postoji ugovor koji dokazuje da taj novac nije Mamićev već da je posuđen.

Podsjetimo, u petak je, nakon saslušanja vještaka sutkinja Erna Dražančić odbila prijedlog obrane Zdravka Mamića, kojem je određeno jamstvo od 14 milijuna kuna, da Mamić nekretninama jamči za svoje puštanje na slobodu.

Zdravku Mamiću je, naime, bilo određeno jamstvo od 14 milijuna kuna koje se može položiti u gotovom novcu ili u nekretninama. Međutim, po svemu sudeći, sutkinja nije ocijenila da su dvije nekretnine koje je Mamićeva obrana nudila za njegovo puštanje adekvatne. Ista sutkinja dan ranije je odredila da je nekretnina koju je sin Zdravka Mamića Mario, ponudio za jamstvo od 5 milijuna kuna, zadovoljavajuća.

– Sutkinja je u potpunosti prihvatila argument USKOK-a, te odbila prijedlog Zdravka Mamića za jamstvo konkretnim nekretninama, rekao je novinarima zamjenik ravnatelja USKOK-a Tonći Petković.