Tim's team: Ovo su moji ministri!

Vijesti 21. sij 201608:01 > 12:26
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Mandatar Tihomir Orešković objavio je u četvrtak imena kandidata za potpredsjednike Vlade i ministre, za koje će u petak zatražiti potvrdu Sabora, a na konferenciji za novinare u zagrebačkom hotelu Sheraton izjavio je kako je to "Tim's team" koji čine kvalitetni ljudi iz biznisa, akademske zajednice i javnog sektora.

12:10 ”Sad smo tu. Ovaj tim je moj tim. Spreman je pokrenuti se i raditi. Idemo u Sabor i očekujem da će nam zastupnici dati povjerenje”, rekao je Tihomir Orešković.

12:05 POPIS MINISTARA TIHOMIRA OREŠKOVIĆA:

Premijer – Tihomir Orešković

Prvi potpredsjednik – Tomislav Karamarko

Potpredsjednik – Božo Petrov

Ministarstvo unutarnjih poslova – Vlaho Orepić

Ministarstvo uprave – Dubravka Jurlina Alibegović

Ministarstvo poljoprivrede – Davor Romić

Ministarstvo zaštite okoliša – Slaven Dobrović

Ministarstvo pravosuđa – Ante Šprlje

Ministarstvo gospodarstva – Tomislav Panenić

Ministarstvo branitelja – Miro Crnoja

Ministarstvo financija – Zdravko Marić

Ministarstvo graditeljstva – Lovro Kuščević

Ministarstvo kulture – Zlatko Hasanbegović

Ministarstvo obrane – Josip Buljević

Ministarstvo poduzetništva i obrta – Darko Horvat

Ministarstvo prometa – Oleg Butković

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU – Tomislav Tolušić

Ministarstvo socijalne politike i mladih – Bernardica Juretić

Ministartvo turizma – Anton Kliman

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava – Nada Šikić

Ministarstvo vanjskih poslova – Miro Kovač

Ministarstvo zdravlja – Dario Nakić

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta – Predrag Šustar

12:00 ‘Nova hrvatska vlada bit će suočena s velikim političkim izazovima, počevši od visokog javnog i vanjskog duga, visoke nezaposlenosti i slabog upravljanja, kaže se u izvješću Europske komisije o napretku Hrvatske u ispravljanju makroekonomskih neravnoteža’, priopćeno je iz EK.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

11:30 Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a u sjedište stranke ušli su kandidati za koje u četvrtak mediji navode kao najizvjesnije ministre u novoj vladi. U prostorije HDZ-a ušli su međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač, članovi Predsjedništva HDZ-a Oleg Butković i Darko Horvat, savjetnik predsjednice Republike Josip Buljević,  župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, načelnik općine Nerežišća Lovro Kuščević i povjesničar Zlatko Hasanbegović, zatim Mijo Crnoja i Bernardica Juretić.

Neslužbeno se doznaje da će izjave u HDZ-u biti nakon što se o sastavu nove vlade javnosti u podne obrati mandatar Tihomir Orešković u hotelu Sheraton.

10:25 U četvrtak u 15:30 Most će predstaviti svoje kandidate za ministre. Odabrane ministre ukratko će predstaviti čelnik Mosta Božo Petrov.

Tijekom dana, očekuje se, Most i Domoljubna koalicija potpisat će reformski sporazum koji bi trebao sadržavati najvažnije točke koje su dvije strane ispregovarali tijekom dugih postizbornih razgovora.

10:15 Tihomir Orešković održat će konferenciju za novinare točno u podne u hotelu Sheraton na kojoj će govoriti o sastavu vlade, navodi se u priopćenju HDZ-a.

U popodnevnim, pak, satima ministre i program Vlade mandatar Tihomir Orešković trebao bi predstaviti zastupnicima parlamentarne većine na zajedničkoj sjednici u Hrvatskom saboru.

9:00 U Središnjici Hrvatske demokratske zajednice održava se sjednica Predsjedništva HDZ-a. Na sjednici Predsjedništva HDZ-a šef stranke Tomislav Karamarko najužem vodstvu predstavlja nove ministre, ali i kandidate za potpredsjednike Sabora i druge funkcije u parlamentu.

Nakon završetka sjednice predviđene su izjave za medije koje ćete moći pratiti UŽIVO u programu N1 televizije i na našem portalu.

Podsjetimo, Tihomir Orešković te čelnici MOST-a i HDZ-ove koalicije usuglasili su se jučer oko imena ministara u novoj hrvatskoj vladi.