Ahmetović: Kad Ćorić kaže da je Marić vjerodostojan, onda se trebate zabrinuti

Vijesti 05. svi 202117:25 > 22:31 0 komentara
N1

Saborska zastupnica SDP-a Mirela Ahmetović gostovala je u Newsroomu gdje je komentirala nove detalje vezane uz aferu Vjetroelektrane.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković osvrnuo se danas na aferu Vjetroelektrane pri čemu je kazao da “ne izgleda dobro ovo oko Žalac i Rimac“. Pri tome je dodao da je razgovarao s ljudima i da im je kazao da mu takve stvari “trebaju signalizirati”.

“Da ne poznajemo premijera Plenkovića, rekli bismo jadan čovjek, zaista nije znao. Međutim, čitavo vrijeme njegove vladavine slušamo kako nije znao o ovoj ili onoj aferi, a znamo da je u afere uključeno desetak njegovih ministara, da gotovo da nema načelnika ili gradonačelnika HDZ-a koji nije uključen u neku aferu.

VEZANE VIJESTI

Rekla bih svaki tjedan HDZ-ovac jedan u nekoj aferi. Naprosto bi bilo tužno da ministri rade u sustavu koji je paralelan onome koji vodi njihov premijer. Pozvala bih Plenkovića da ne radi sve nas, prvenstveno građane, budalama. Jako dobro znamo da je on sve apsolutno znao jer je on autokrat, kontrol-freak i ne dozvoljava da se išta mimo njega čini”, poručila je Ahmetović.

‘U aferi sudjelovali Žalac, Rimac, Ćorić i Marić’

“Vjetroelektrane jesu velik projekt i afera u kojoj je sudjelovao i ministar Ćorić s aspekta zaštite okoliša. Dao je dozvolu da se taj projekt provede bez procjene utjecaja na okoliš. U toj aferi je sudjelovala i njegova ministrica Žalac koja je dogovarala s drugorazrednom državnom tajnicom doslovno namještanje tog projekta, odnosno novaca za investitora, a sudjelovao je i ministar Marić koji nije postupio onako kako jedan ministar treba postupiti”, dodala je.

Ahmetović je istaknula da je Plenković već za desetak ministara govorio da su časni, ali da su ipak otvorene istrage za neke od njih.

“Kad vam ministar Ćorić kaže da je ministar Marić častan i vjerodostojan, onda se trebate zabrinuti”, rekla je.

‘Vladajuća većina će odbiti Zlatu Đurđević’

Komentirala je i izbor predsjednika Vrhovnog suda, navodeći da je jasno da predsjednik države predlaže kandidata, a Sabor odlučuje o prijedlogu.

#related-news_0

“Tu nema dileme. Predsjednik je rekao da je njegov prijedlog Zlata Đurđević. Vjerujem da ćemo imati priliku glasati o tom prijedlogu. Nažalost, s obzirom na javne stavove Andreja Plenkovića, možemo pretpostaviti da će vladajuća većina odbiti prihvatiti takav prijedlog jer vladajuća većina bez ikakvog kritičkog promišljanja sluša isključivo ono što veliki Andrej kaže”, kazala je Ahmetović.

Dodala je da je ključno osvijestiti građanima da je jedini razlog odbijanja Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda “to da gospodin Šeks sa svojim pajdašima može i dalje kontrolirati što se događa u pravosuđu Hrvatske, a posebno kada znamo za činjenicu da je na Vrhovnom sudu i predmet protiv kriminalnih, koruptivnih radnji HDZ-a koji je u prvostupanjskom procesu osuđen za te kriminalne i koruptivne radnje”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.