“Ako ostanemo po strani, naše kćeri i unuke morat će se opravdavati šovinistima”

Vijesti 12. svi 202209:36 > 10:514 komentara
Izvor: N1

Danas se u više hrvatskih gradova održava prosvjed pod nazivom "Dosta! Uništavanja javnog zdravstva i zanemarivanja zdravlja žena!" u znak solidarnosti s Mirelom Čavajdom i svim ženama kojima su u Hrvatskoj uskraćeni zakonski zajamčen prekid trudnoće i drugi oblici zdravstvene skrbi.

U Saboru su zastupnice pozvale na prosvjed.

“Ako mi ostanemo po strani, naše kćeri, unuke, majke, sestre, poznanice, prijateljice sutra će se morati opravdavati licemjerima i šovinistima za neku svoju odluku. Ovaj prosvjed danas je temelj izmjene zakona, jer izmjena zakona koja će omogućiti ženi da upravlja svojim tijelom je neizbježna i ona će se morati dogoditi”, rekla je Mirela Ahmetović, pozvavši sve da dođu na današnji prosvjed.

VEZANE VIJESTI

I Katarina Peović pozvala je na prosvjed. “Danas smo ovdje da kažemo – pobačaj, nazad u Ustav. Jer da je pobačaj u Ustavu, teško da bi se moglo tumačiti kako hoće. Važno je da priznamo da je za ovu retradicionalizaciju društva izrazito odgovorna i Crkva. Vrijeme je da to javno kažemo i da ne zatvaramo oči pred činjenicom da je Crkva zaslužna za to”, rekla je Peović.

“Dosta je toga da naši građani, pa i žene, po ostvarivanje svojih prava idu u druge države. Takva Hrvatska ne može opstati”, rekla je Dalija Orešković.

“Vidjeli smo i iz slučaja gospođe Čavajde, koja je dio svog tegobnog puta prošla i u bolnici, da ima prostora da napredak. Mi smo prije svega legalisti i upravi bolnice važno je da se poštuje i pravo na priziv savjesti. Osigurat će se pravo na prekid trudnoće, ali će se poštovati i pravo na priziv savjesti”, rekla je Ivana Kekin, govoreći o stanju u Zagrebu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar