Novo pojačanje: N1 timu pridružila se poznata novinarka Ana Raić

Vijesti 01. kol 202312:32 1 komentar
N1

Iskusna i ugledna novinarka Ana Raić od danas je dio tima našeg portala.

Ana Raić je svoju novinarsku karijeru započela u 1992. godini u Slobodnoj Dalmaciji gdje se odmah usmjerila na praćenje sigurnosnog i pravosudnog sektora. Nastavila je raditi u zagrebačkom dopisništvu Novog lista.

Nakon više od 20 godina tijekom kojih je pratila sve značajnije sudske procese i kriminalne slučajeve u Hrvatskoj, regiji ali i inozemstvu, prešla je iz Novog lista u Telegram. Pisala je i o reformi hrvatskih tajnih službi, donoseći kontekst njihovog funkcioniranja koji ju intrigira do danas.

I obrambeni sektor koji se stvarao od Domovinskog rata do aktivnog sudjelovanja Hrvatske u NATO-u i najnovijih misija diljem svijeta, predmet je intreresa ove iskusne novinarke.

“Istraživanje pozadine nekog kriminalnog događaja, te pojašnjavanje pravosudnih epiloga u fokusu moga rada. Uvjerena sam da je i publici to zanimljivo pa sam sretna što ću svoj rad nastaviti i na N1info.hr portalu”, izjavila je Ana koja ima i radijsko novinarsko iskustvo s Hrvatskog radija, a sudjelovala je i u osnivanju studentskog lista ‘Puls’ čiji je izdavač bio Fakultet političkih znanosti u Zagrebu.

U svojoj karijeri dužoj od 30 godina, Ana Raić bila je i potpredsjednica Hrvatskog novinarskog društva, te članica Vijeća časti HND-a u nekoliko mandata. Vodila je Zbor sudskih izvjestitelja, a trenutno je na čelu Ogranka internetskih novinara HND-a.

Zbog velike ljubavi prema skijanju Ana je već godinama i članica Skijaškog kluba međunarodnih novinara, internacionalne neprofitne udruge koja okuplja novinare skijaše iz cijelog svijeta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok. 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare