Bartulica o obnovi nakon rata: Očigledno se radi o velikom kriminalu

Vijesti 07. sij 202114:56 > 15:03 1 komentar
Stjepo Bartulica
Foto: N1

Novi predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica gostovao je u N1 Studiju uživo gdje je govorio o raskolu i odlasku Milana Vrkljana i Karoline Vidović Krišto iz Kluba.

“Ovaj potez dvoje bivših kolega iz Kluba nas je sve iznenadio, nismo očekivali takav obrat, to smo saznali putem Facebooka. Mislim da tajming takvog poteza nije dobar. Kad je jedan dio Hrvatske u velikoj nevolji i ne znaju kako će preživjeti trebamo staviti osobne ambicije po strani. Mislim da je šteta što su otišli”, kazao je Bartulica.

VEZANE VIJESTI

Istaknuo je da unutar Kluba nije bilo nikakvih pritisaka.

“Ovaj potez nije racionalan niti je u interesu promjena koje želimo u Hrvatskoj. Treba stvoriti jednu jaku platformu da bi se stvari promijenile. Ne ide lako. Svaka politička bitka protiv establishmenta je teška. Prema tome, čudi me takvo njihovo razmišljanje. Nema nikakvih pritisaka ni uvjetovanja. Gospođa Krišto je nezavisna zastupnica koja je često imala konferencije i nitko je nije pozivao na red niti kontrolirao što će i kako će poručiti javnosti”, rekao je Bartulica.

Dodao je da će Domovinski pokret nastaviti dalje djelovati.

“Ovo je jedna kratka epizoda, idemo dalje raditi. Vrlo je ozbiljna situacija u Hrvatskoj.”

“Država sporo radi”

“Vidim da Plenković i neki drugi koriste situaciju da bi opravdali veliku ulogu državu. Vidio sam kako izgledaju kuće obnovljene nakon Domovinskog rata, očigledno se radi o velikom kriminalu gdje se porezni obveznici i naš novac koriste da bi se pojedinci obogatili na kriminalan način i ostavili takve građevine ljudima da živimo u njima”, kazao je Bartulica.

Dodao je da su se građani brzo organizirali, a Vladi je trebalo nekoliko dana da proglasi katastrofu i osnuje Stožer.

VEZANE VIJESTI

“Sporo radi, presporo. Ovi ljudi žive u preteškim okolnostima. Mislim da svaka opravdana kritika prema tim službama ne treba se shvatiti kao veliki pokušaj da se demontira državu. Država ima ulogu, ali moramo realno gledati kako se naš novac troši i kako upravljamo resursima”, istaknuo je Bartulica.

Što se tiče objekata obnovljenih nakon rata, a koji su urušeni nakon potresa, Bartulica ističe da se mora utvrditi tko je odgovoran.

Nemiri u SAD-u

Govoreći o prosvjedima u SAD-u, Bartulica je kazao da su ga ti prizori zabrinuli i šokirali.

“To je za svaku osudu. Mislim da će se Amerika oporaviti od toga, ali nikad nisam mislio da ću takvo nešto gledati uoči smjene u Bijeloj kući. Međutim, od ljeta prošle godine imamo nasilje u Americi. Čak su preuzeli u Portlandu zgradu gradske uprave lijeve udruge, Antifa i drugi koji dobivaju opravdanje od mnogih u medijskom prostoru. Treba uvijek dosljedno osuđivati svako nasilje. Amerika je uspjela u svojoj tradiciji obraniti svoju demokraciju. Drago mi je da je i Trump rekao da je njegov mandat gotov. Međutim, ovo jučer se nije smjelo dogoditi”, smatra Bartulica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare