Četiri požara gore u Istri: Pomagao i kanader koji gasi vatru u Sloveniji

Vijesti 23. srp 202216:15 0 komentara
MUP / Ilustracija

Na području Istarske županije u tijeku je gašenje četiri požara otvorenog prostora, od toga su tri na području općine Marčana te jedan kraj Svetvinčenta, no svi su lokalizirani i pod nadzorom, potvrđeno je u subotu poslijepodne iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

U svim tim požarima gorjela je trava i nisko raslinje, a zbog dva požara na području Marčane kratko je bila zatvorena i cesta, no situacija je sada pod nadzorom te je cesta ponovno otvorena.

Kako se doznaje od zapovjednika pulske javne vatrogasne postrojbe Josipa Rojnića, u Bokordićima kraj Svetvinčenta izgorjelo oko pet tisuća metara kvadratnih trave, niskog raslinja i bjelogorice, a na teren su izašla tri vozila i četiri vatrogasca pulske javne vatrogasne postrojbe, pet pripadnika dobrovoljnog vatrogasnog društva Vodnjan te četiri pripadnika DVD-a Svetvinčenta i Fažane s jednim vozilom i dva vatrogasca. U tom je gašenju požara sudjelovao i kanader koji je inače raspoređen na požarište u Sloveniji, a koji se nalazio na punjenju goriva u Zračnoj luci Pula. U tri naleta je pomogao u gašenju te nastavio let za Sloveniju.

U međuvremenu izbio je požar kod Duge Uvale čije je gašenje u tijeku, a na terenu su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Pula.

“Sva četiri požara su izbila u kratkom vremenu, no vatrogasci su na terenu i požari su brzo stavljeni pod kontrolu”, poručio je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram