Dalija Orešković: Gordan Jandroković zloupotrebljava svoja prava

Vijesti 25. ožu 202110:01 > 10:28 0 komentara
N1

Zastupnica Centra, Dalija Orešković u Novom danu osvrnula se Gordana Jandrokovića, odnosno odbijanje glasanja o Zlati Đurđević u Saboru.

Upitana o glasanju o Zlati Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda, Orešković kaže:

“Taj prijedlog je već odbijen. Prije nego što se o tom glasalo tražila sam prva stanku kako bi objasnila da na temelju Poslovnika Gordan Jandroković zloupotrebljava svoja prava. On je imao zadatak provjeriti radi li se o ovlaštenom predlagatelju i u skladu s time uputiti prijedlog predsjednika države u saborsku proceduru.

Međutim, u Saboru vlada zakon sile, odnosno saborske većine koja je postupila onako kako je to bilo u interesu HDZ-a pa se uopće odbio da se o prijedlogu predsjednika države raspravlja u Saboru”.

VEZANA VIJEST

O tome hoće li se glasovanje možda ipak održati kaže:

“To ovisi o tome hoće li sada Zoran Milanović promisliti i napraviti mudar potez, a to je da obavijesti DSV da mu nitko od kandidata, koji su se javili na javni poziv, ne odgovara. Hoće li onda DSV raspisati novi javni poziv, hoće li se Zlata Đurđević na taj javni poziv javiti i hoće li tada, u tom slučaju bi bile ispunjene sve formalno javne pretpostave, Zoran Milanović ponovno uputiti u Hrvatski sabor”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!