“Na otvaranje Pelješkog mosta bit će pozvani svi, neka se grintavci ne sekiraju”

Vijesti 27. srp 202113:03 > 18:22 4 komentara
N1

Danas se održala zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

U HDZ-u su zadovoljni rejtinkom stranke nakon prve godine mandata, rekao je premijer na početku.

“Pelješkim mostom riješit će se pitanje staro 300 godina”

Potom se osvrnuo i na sutrašnju svečanost na Pelješkom mostu:

VEZANE VIJESTI

“Nakon otvaranja istarskog ipsilona sutra je i spajanje zadnjeg elementa konstrukcije Pelješkog mosta, to nije otvaranje, to je trenutak koji simbolizira spajanje juga Hrvatske s ostatkom zemlje”, rekao je, dodavši da će Hrvatska time riješiti pitanje staro više od 300 godina.

“Vidim da ima puno kometara, da citiram Naše malo misto ‘tko je više da”. Važno je da ovaj projekt ima potporu svih, ovo je strateško pitanje, svatko je dao neki doprinos. Presudan je bio veliki dokument koji smo radili mjesec dana prije otprilike četiri godine”, kazao je.

“Kad bude otvaranje bit će pozvani svi, sada bi bilo dobro da se ovi grintavci ne sekiraju.”

Na obilježavanju Oluje neće biti svi članovi Vlade

Ove godine neće u Kninu biti svi članovi Vlade, vidjet ćemo još, prošle godine je bila okrugla 25. obljetnica, bila je važna, nije nužno da svi članovi Vlade budu svake godine”, izjavio je Plenković na upit novinara hoće li na obilježavanje ove godine doći potpredsjednik Vlade Boris Milošević, predstavnik srpske nacionalne manjine.

„Vidjet ćemo, moguće je da neće biti, ne inzistiramo”, dodao je Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Istaknuo je kako je prošle godine bio pravi trenutak da Milošević dođe u Knin jer je postao potpredsjednik Vlade i jer je bila 25. obljetnica. „Ta simbolika je konzumirana”, rekao je Plenković.

Na upit znači li to da neće biti ni zajedničke komemoracije za žrtve u Varivodama i Gruborima, Plenković je ponovio kako je lani bila godina geste te da je lani napravljeno sve što je trebalo napraviti.

“Ne možemo sada svaki put to ponavljati, važnost je te poruke poslana lani i ja tu ništa ne inzistiram niti forsiram”, rekao je.

Napomenuo je da će se u Kninu poštovati sve epidemiološke mjere i da se Hrvatski generalski zbor slaže s programom obilježavanja.

O suradnji s DP-om: Nikoga ne zovem dva puta

Komentirao je i situaciju u Domovinskom pokretu poručivši kako u HDZ to nije predmet interesa, da HDZ ima parlamentarnu većinu i da će tako ostati do kraja mandata.

“Cijela oporba je odbila dijalog s Vladom i nisu htjeli doći, ja ne zovem dva puta nikoga”, naglasio je premijer.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare