Direktorica komunikacija u A1: Počinitelj ne može baš puno s podacima korisnika

Vijesti 10. velj 202213:13 0 komentara
N1

Direktorica korporativnih komunikacija u A1, Dubravka Štefanac Vinovrški, za N1 je komentirala hakerski napad na tu kompaniju u kojemu je, kako nam je rekla, iscurilo manje od 5 posto podataka korisnika.

“Kao što smo jučer rekli, radi se o osnovnom setu osobnih podataka, imenima, prezimenima, adresama, brojevima mobitela i OIB-ima, i kako smo čuli jučer od stručnjaka, s njima počinitelj baš i ne može puno, zbog toga što je dio njih dostupan kroz neke javne izvore”, rekla je Štefanac Vinovrški.

VEZANE VIJESTI

Dodala je da su odmah po saznanju za incident obavijestili korisnike koji su zahvaćeni. “Njih je manje od 5 posto. Dakle, manje nego što smo očekivali”, rekla je.

Po pitanju sigurnosnog incidenta A1 usko surađuje sa svim službama, HAKOM-om, Agencijom za zaštitu osobnih podataka i policijom da bi se istraga privela kraju i što prije pronašao počinitelj, kazala je.

Upitana što korisnici mogu napraviti, direktorica korporativnih komunikacija A1 rekla je da sa strane korisnika nije potrebno ništa dodatno, poput promjene lozinke, jer su u kompaniji odmah po utvrđenju incidenta poduzeli dodatne zaštitne mjere. “Ponavljanje ovakvog incidenta zasigurno više nije moguće i nije utjecalo na isporuku usluge našim korisnicima”, rekla je Štefanac Vinovrški, dodavši da osim osnovnog seta informacija, počinitelj nije imao pristup drugim podacima korisnika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!