Domovinski pokret: “Na hrvatskim granicama nije migrantska kriza nego agresija”

Vijesti 05. lis 202319:21 0 komentara
N1

Hrvatska je pod krinkom humanitarne brige o izbjeglicama izložena organiziranoj migrantskoj invaziji, upozorio je u četvrtak Domovinski pokret (DP) u deklaraciji u kojoj Vladu proziva za skrivanje stvarnog stanja te poziva na postupanje sukladno Zakonu o nadzoru državne granice.

“Svjedoci smo terora koji se provodi nad hrvatskim građanima u hrvatskim graničnim područjima, ali i oružanim obračunima onih koji protuzakonito pokušavaju prijeći hrvatsku državnu granicu s hrvatskim policijskim snagama. Prave, užasne razmjere organizirane migrantske invazije na Hrvatsku Vlada Andreja Plenkovića s namjerom pokušava sakriti od hrvatskih građana”, upozorava DP.

Na hrvatskim granicama ne događa se “nikakva ‘migrantska kriza’, kako briselski birokrati, njihovi poslušnici i nadzirani mediji žele prikazati, nego agresija koju moramo zaustaviti onako kako svaka suverena država ima pravo”, naglašavaju.

Umjesto da policija odmah evidentira, kazni i vrati sve koji su protuzakonito prešli hrvatsku državnu granicu tamo odakle su došli, upozorava DP, Vlada Andreja Plenkovića im daje pravo da bez ikakvog nadzora borave i putuju sedam dana prostorom Hrvatske.

Ako policija ne može provoditi nadzor – vojsku na granice, odmah

Posao policije, napominju pritom iz Domovinskog pokreta, nije da zbrinjava i potiče da tzv. ”migranti” ili bilo tko drugi krši Zakon o nadzoru hrvatske granice, “nego da takve zaustavi svim zakonskim sredstvima, uključivo i silom”.

“Tome u svakoj suverenoj državi služi policija”, naglašava se u deklaraciji te traži da, ako policija to iz bilo kojeg razloga ne može ili nije u stanju, “vojska stane na hrvatske granice – odmah”.

Od Vlade DP traži objavu broja osoba koje su protuzakonito prešle hrvatsku granicu, broja izdanih ‘sedmodnevnih potvrda’, kao i to gdje su te osobe te hoće li ih se sankcionirati, utvrditi njihov točan identitet i provjeriti njihovu pripadnost terorističkim organizacijama.

Zahtijevaju od Vlade i da odmah odustane od uspostave tzv. migrantskih kampova, uključivo i onog u Dugom Dolu između Barilovića i Krnjaka.

Pritom “skreću pažnju” na to “da se upravo na tom primjeru jasno vidi srpsko-hrvatska trgovačka koalicija Plenkovića i Pupovca”, s obzirom na to, kako navode, da Milorad Pupovac nekako pokušava uvjeriti građane RH srpske nacionalnosti iz Krnjaka da tamo treba smjestiti takav kamp.

“Niti Pupovac brine o Srbima, niti Plenković brine o Hrvatima i svim hrvatskim građanima. Obojica brinu samo o svojim karijerama i svojim interesima, slušajući bespogovorno svoje ‘gazde’ iz Bruxellesa”, ocjenjuju iz DP-a.

Odgovor Vlade Andreja Plenkovića, kako navode, s čvrstim i neopozivim obećanjem da će od sada strogo i striktno provoditi Zakon o nadzoru državne granice, da će zaustaviti gradnju tzv. ”migrantskih kampova” i daljnje toleriranje počinitelja kaznenih djela – čekat će do srijede, 11. listopada.

“Ako odgovor na naše traženje ne bude pozitivan, započet ćemo s hitnim raspisivanjem referenduma o ‘Migrantskoj politici Vlade Andreja Plenkovića’, gdje će narod imati mogućnost izjasniti svoju volju na tu temu”, poručuje, među inim, DP u deklaraciji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!