Domovinski pokret valja se u blatu: Hoće li izbaciti Miroslava Škoru?

Vijesti 13. kol 202118:122 komentara
Izvor: Bruno Fantulin/PIXSELL

I dok se čeka sastanak predsjedništva Domovinskog pokreta idući tjedan, čeka se i odluka Suda časti hoće li izbaciti Miroslava Škoru iz stranke ili će proći tek s opomenom.

Paralelno, u javnost su krenuli istupati članovi s nižih stranačkih razina, nezadovoljni što se “njihova stranka valja u blatu”.

Ono što su neki mediji interpretirali kao prvu javnu podršku Miroslavu Škori u ratu u Domovinskom pokretu, ipak je kritika Predsjedništvu zbog soliranja.

“Sam pristup i početak svega trebao je biti da se došlo do članstva, da se s nima razgovaralo što je problem, kakav je problem i da se umiri članstvo. Vi ne možete umiriti članstvo da se prepucava to preko medija i da traje”, kaže Ivan Matić iz Domovinskog pokreta Gradina.

Najdulje 90 dana može trajati postupak protiv Škore pred Sudom časti. U tom periodu bivši predsjednik ne može glasati o stranačkim odlukama niti raspolagati novcem. Sudu časti prijavio ga je Krešimir Bubalo.

“Tri su predviđene stegovne mjere – opomena, oduzimanje dužnosti i isključenje. Objektivno ćemo donijeti odluku, vodeći računa o svemu što se događalo u javnosti jer svaki put kad ste izazvani događa se reakcija s druge strane, konkretno od gospodina Škore”, rekla je Mirela Mezak Matijević.

Sastajao sam se i sa Škorom i Marijom Radićem, kaže zastupnik Domovinskog pokreta, Ante Prkačin. Ali i dalje ne zna što se događa u stranci.

“Ako se radi o nekakvim financijama, to je riječ o 200 tisuća kuna. U malom džepu to imaju i Radić i Škoro, to su male stvari. Ako se radi o tajnici, ljubavnici, pa to nije izuzetak u hrvatskom javnom životu”, rekao je Prkačin.

Ujedno apelira na Škoru da prestane raditi cirkus pa će prestati i druga strana. Suverenisti, koji su na parlamentarnim izborima surađivali sa Škorom, svjesni su da raskol na desnici nije rijetkost.

“Bojim se da će se DP teško oporaviti od ovoga. Kod njih se dvije godine sve gradilo na imenu Miroslava Škore. I onda se protiv njega pokrene stegovni postupak. Teško je to objasniti i samom članstvu”, smatra zastupnik Suverenista Arijan Pavliček.

Najviše članstvo, odnosno Predsjedništvo, sastat će se idući tjedan, uvjerava trenutni v.d. predsjednika stranke Mario Radić, i donijeti određene odluke.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar