Dumbović opet u politici: “Vraćam se u ring u kojem sam bio nokautiran”

Darinko Dumbović, bivši saborski zastupnik i gradonačelnik Petrinje, a koji je proveo gotovo dva i pol mjeseca u pritvoru zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela nezakonitog pogodovanja i pomaganja u nezakonitom pogodovanju, vraća se u politiku.

“Odlučio sam se vratiti jer je Petrinja jedan ogroman problem, građani imaju ogromne probleme, pretrpjeli su jednu od najvećih katastrofa u novijoj povijesti. Nakon dvije godine potresa i mandata ove vlasti nije se ništa pokrenulo. Grad se pretvorio u destinaciju svih mogućih frustracija”, rekao je Dumbović danas za N1.

Upitan dovodi li istraga koja se vodi protiv njega njegovu vjedostojnost, Dumović je odgovorio da je istraga jedno, a ono što je istina nešto sasvim drugo.

VEZANE VIJESTI

Na dodatan upit nije li mogao pričekati kraj istrage, Dumović je kazao:

“Zašto bih čekao? Pa nije meni oduzeta sloboda. Slobodan sam građanin. Imam pravo na svoju obranu i istinu. Imam pravo na ono što sam proživio i dao u 8 godina kao gradonačelnik Petrinje, 6 godina kao zamjenik gradonačelnika i 4 godine kao saborski zastupnik. Oni neka nađu moj potpis, za što sam ja to kriv.”

Poručuje da mu je jedino bitno da bude “mikrofon naroda” te da mu je najmanji problem što će tko reći.

Tvrdi i da mu trenutno nije ni na kraj pameti hoće li se kandidirati za gradonačelnika na idućim izborima.

“Mene su ljudi zadnjih dva mjeseca u gradu susretali i govorili – vrati se u Vijeće, moraš dati svoj glas. Velika pobjeda HDZ-a je velika odgovornost. Puno toga se obećalo i svi su radili da me maknu odavde jer je Petrinja bila veliki plijen. Mojih 72 dana u pritvoru su moja rana i moj problem. Vraćam se u ring u kojem sam bio nokautiran. Sa mnom su dva i pol mjeseca hranili narod, ne znam s čime će ga dalje hraniti. Ovdje sam da kažem istinu”, kazao je Dumbović za N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.