Europarlamentarka Sunčana Glavak: “Ursula von der Leyen je jasno podcrtala da posao nije završen”

Vijesti 14. ruj 202309:42 0 komentara

U N1 Studiju uživo iz Strasbourga se javila hrvatska eurozastupnica Sunčana Glavak. Analizirala je govor šefice Europske komisije Ursule von der Leyen o stanju Europske unije te ključne poruke koje je poslala.

Šefica Europske komisije u govoru se bavila raznim temama. Opća je ocjena u Strasbourgu nakon govora da je to definitivno bio predizborni govor. Eurozastupnica Glavak kaže: “Ursula von der Leyen je jasno podcrtala da posao nije završen.”

“Ono što bi posebno istaknula je obraćanje mladima i činjenicu da se Europa suočava s manjkom radne snage. Jednako tako je i mladima poručila da imaju šansu”, dodala je Glavak i osvrnula se na predsjedničin govor o ekonomskim izazovima: “Osim manjka radne snage, tu su inflatorni pritisci i upravo smo jučer nakon njezinog govora razgovarali o tome kako smanjiti administrativne prepreke za male i srednje poduzetnike”, kazala je.

Teme kampanje za Europske izbore u Hrvatskoj

“Kao i uvijek, nažalost će dominirati domaće teme, one koje nemaju puno veze s europskom politikom. Sve odluke koje se donose ovdje, reflektiraju se u Hrvatskom saboru i primjenjuju na sve građane Hrvatske”, ističe Glavak.

“Migracije će biti jedna od top tema, poglavito sigurnost. Mislim da naši građani mogu dobro odvagnuti tko im jamči sigurnost u bilo kojem smislu”, dodala je.

Osvrnula se i na nadolazeće izbore u Hrvatskoj: “Situacija je dosta jasna. Ovi kandidati koji se pojavljuju i žele biti premijeri moraju izaći iz svoje zone komfora i malo se pogledati i preispitati mogu li oni to uopće. Građani vrlo dobro znaju tko može preuzeti tu odgovornost i tko može, a tko ne može voditi državu”, zaključila je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!