Filipović pobrojao lažne vijesti o njemu, Tomaševića usporedio sa Sinčićem

Vijesti 14. tra 202111:33 > 13:01 4 komentara
Davor Filipović
N1

Prema istraživanju koje je agencija MASMI provela za N1 televiziju, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović drugi je izbor građana u Zagrebu te ima 13,4% podrške građana. Filipović je komentirao za N1 ovaj pozitivan rast podrške.

Filipović je naveo kako je od objave njegove kandidature objavljen i niz lažnih vijesti kojima mu se pokušalo naštetiti.

“Od mog predstavljanja mogli ste vidjeti lažnu naslovnicu jednih novina kojom se na jedan primitivan način mene pokušalo difamirati. Nakon toga je puštena jedna lažna anketa gdje se pogrešno pokušalo sugerirati kako koji od kandidata stoji. Nakon što je preminuo Bandić, išlo se s lažnom vijesti da me se mijenja kao kandidata pa je bila lažna vijest da sam išao u posjet glazbenoj školi koju nikad nisam posjetio”, kazao je.

“Ući ću u drugi krug”

Filipović je uvjeren da će ući u drugi krug te je zadovoljan posljednjim rezultatima ankete.

VEZANE VIJESTI

“Ući ću u drugi krug. Nismo još ni počeli sa službenom kampanjom, premijer Plenković se još nije aktivno uključio, a to će se dogoditi u narednim danima. Uvjeren sam da je ovaj pozitivan trend rasta, posljedica toga što me građani prepoznaju kao čovjeka koji nema nikakvu mrlju u karijeru, koji prezire lopovluk i korupciju i koji je u životu sve napravio prije nego što se uključio u političku bitku”, rekao je.

Filipović je naveo i što planira napraviti ako postane novi gradonačelnik Zagreba.

“Zastupam novi model upravljanja Zagrebom koji će se temeljiti na odgovornom upravljanju gradskim financijama, transparentnosti u obnovi grada i kapitalnih projekata. Preduvjet napretka našeg grada je podići transparentnost na najveću razinu, i to planiram napraviti uvođenjem međunarodnog standarda borbe protiv korupcije ISO 37001 kao u Pragu. Planiram uvesti antikorupcijsku klimu i uvesti članove oporbe u nadzor natječaja velike vrijednosti”, najavio je.

“Tomašević provodi politiku koju je provodio Ivan Vilibor Sinčić”

Filipović je kritizirao Tomislava Tomaševića, navodeći da bi on kao gradonačelnik imao obveze prema stranim donatorima koji su financirali udrugu čiji je član bio.

“Moj izbor garantira promjenu na bolje. Za razliku od mojih protukandidata nitko nije podržao uključivanje oporbe u nadzor natječaja velike vrijednosti jer su svi moji protukandidati opterećeni, imaju velike obveze prema drugima. Tomašević je čovjek koji nikada nije imao osmosatno radno vrijeme nego je radio u udruzi koja se zove Institut za političku ekologiju”, kazao je i dodao:

“Da se slučajno dogodi da on bude gradonačelnik, već u startu ima obveze prema tim ljudima koji su mu godinama isplaćivali plaću. Politika koju on provodi je ista ona koju je provodio Ivan Vilibor Sinčić – populističko-demagoška politika i znamo kako je to završilo. Ovaj grad ne treba populizam, nego znanje, odgovornost i borbu protiv korupcije.”

“Vjerujem da ću u drugom krugu pobijediti Tomislava Tomaševića jer gradu ne treba aktivizam i populizam. U drugom krugu građani će imati priliku birati između politike koju je vodio Ivan Vilibor Sinčić, a sad je vodi Tomašević i politike koju vodi Plenković na razini države i koju ja planiram provoditi u Zagrebu”, poručio je Filipović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare