FOTO / HDZ se narugao prosvjedu Možemo na Markovom trgu: “Fijasko. Čemer i jad”

Vijesti 07. velj 202413:15 5 komentara
HDZ - Hrvatska demokratska zajednica / Facebook

HDZ se na Facebooku narugao prosvjedu zastupnika Možemo koji su cijelu noć stajali na Markovom trgu u znak prosvjeda protiv izbora Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika.

“Fijasko. Čemer i jad proturazvojnih možemosa. Hrvatski građani jasno su poručili što misle o njima. Više je medija prenijelo patetični poziv Sandre Benčić ‘Pridružite se svi!’ nego što se ukupno ljudi odazvalo u svih 22 sata toga otužnog performansa. Sinoć na vrhuncu ‘prosvjeda’, kada je na Markov trg stigao Tomašević sa zamjenicima, i Index.hr je u trenutku neopreznosti priznao da se okupilo ’50-ak možemovaca’. Skupa s novinarima, snimateljima, Dalijom Orešković, slučajnim prolaznicima i nimalo slučajnim GONG-om. A jutros je stanje po tu rigidnu ljevičarsku platformu bilo još gore (v. slike na kraju). Moglo bi se reći da su je Zagrepčani ne samo ignorirali, nego i izopćili. Na njene pozive na ‘otpor’ odgovorili su otporom i indignacijom. Tomaševića, Benčić i Kekin bojkotirali su i vlastiti aktivisti, vlastiti vijećnici. U vijećima zagrebačkih gradskih četvrti ima ih čak 132, a da one po mjesnim odborima i ne spominjemo. ‘Ovo će biti zapisano u povijest!’ – pokušavali su se tješiti možemosi. U pravu su, međutim, što se tiče povijesti. Nikada se još nije dogodilo da sugrađani lupe takvu pljusku onima koji su na vlasti u Grad Zagreb. Zagrepčani su shvatili da su NE Možemo i njihovi junior partneri iz SDP-a najobičnija prevara. Teško možeš očekivati podršku onih kojima si nabio harač, najveći porez na plaće u Hrvatskoj. Možda bi se gđa Benčić mogla napokon zapitati u čemu to griješi, zašto im iz mjeseca u mjesec tone popularnost prema svim istraživanjima”, pišu iz HDZ-a.

Podsjetimo, od utorka popodne do 10 ujutru u srijedu, zastupnici Možemo stajali su na Trgu svetog Marka u znak prosvjeda protiv izbora Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika. Sandra Benčić pozvala je građane da im se pridruže u prosvjedu, iako je građanima onemogućen pristup trgu na kojemu se nalazi sjedište Vlade. U srijedu ujutro Benčić je zahvalila svima koji su im tijekom noći pružili podršku, ali i donijeli hranu i piće i brinuli se da im ne bude hladno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare