FOTO / Totalni kaos u prometu: Zatvoren dio A1, Jadranske magistrale, Paški most…

Vijesti 19. sij 202409:59 > 14:49 0 komentara

Diljem Hrvatske u petak je počeo padati snijeg, a Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) navodi da će u petak u unutrašnjosti ujutro uz pad temperature zraka kiša prelaziti u susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, u gorju i debljeg.

Snijeg se očekuje ponegdje i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije, a nošen vjetrom i uz obalu, moguće i na nekim otocima. Vjetar umjeren i jak sjeveroistočni i sjeverozapadni, u Gorskoj Hrvatskoj s olujnim udarima, pa je mjestimice vrlo vjerojatna i mećava.

Crveni Meteoalarm uključen je za četiri regije: gospićku i riječku regiju, Kvarner i Kvarnerić te Velebitski kanal, a DHMZ upozorava na mećavu i snježne zapuse.

DHMZ/screenshot

U gospićkoj regiji očekuju se obilan snijeg i stvaranje debljeg snježnog pokrivača, mećava i snježni zapus, a moglo bi napadati i do 40 cm snijega.

“Poduzmite mjere samozaštite. Rasprostranjena pojava obilnog snijega i/ili značajnog prekrivanja ledom što za posljedicu ima prekid cestovnog, željezničkog i zračnog prometa i prijenosa robe/transporta. Velik je rizik da vozači ostanu zameteni. Izbjegavajte putovanja koja nisu od iznimne važnosti”, savjetuju prognostičari DHMZ-a.

U Istri se također očekuje snijeg, kao i poledica te susnježica. Na Kvarneru se očekuje olujna bura s najjačim udarima vjetra od 35-70 čvorova (65-130 km/h). Jaka olujna bura moguća je i u Velebitskom kanalu s udarima vjetra od 35-85 čvorova (65-160 km/h).

Stanje na cestama

Prema posljednjim informacijama HAK-a, zbog susnježice i snijega otežano se vozi na cestama kroz Gorski kotar i Liku, mjestimice u Slavoniji i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Ponegdje ima ugaženog ili mokrog snijega na kolniku te se na brojnim dionicama vozi usporeno, uz zastoje.

Zbog prepriječenog teretnog vozila za sav je promet zatvorena DC1 u Bruvnu.

Zbog orkanskog vjetra za sve skupine vozila zatvorene su:

– autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostala vozila je preko Knina (DC1) ili Kistanja (DC59));

– Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene;

– DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;

– Paški most (DC106).

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su:

– autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica;

– autocesta A7 između čvorova Škurinje i Orehovica;

– Jadranska magistrala (DC8) Novi Vinodolski-Senj;

– DC27 Gračac-Donji-Karin;

Sve detalje o stanju o prometu možete pratiti i OVDJE.

Čitateljica N1
Tea Mihanović/N1
Tea Mihanović/N1
Tea Mihanović/N1
Tea Mihanović/N1
Tea Mihanović/N1
Tea Mihanović/N1
N1
N1
N1
N1
Ilija Jandrić/N1
Čitatelj N1
Čitatelj N1
Čitatelj N1

Problemi u prometu

Snijeg koji je u noći na petak počeo padati u sjevernim dijelovima Hrvatske otežava promet u Krapinsko-zagorskoj županiji, gdje na nekim mjestima zbog jakog vjetra nastaju nanosi snijega, a Zimska služba upozorava da se tijekom vikenda očekuju vrlo niske temperature.

“Naši kamioni s ralicama prođu i za 50 minuta je sve ponovno bijelo, a nažalost ne mogu odjednom biti na deset mjesta. Tamo gdje puše vjetar, opet nanosi snijeg na cestu i stvaraju se zapusi. Dajemo sve od sebe da ceste budu prohodne”, kazao je voditelj Cestarije Krapina, Nikica Krasnik.

U Varaždinskoj županiji palo je od tri do pet centimetara snijega, a Zimska je služba od 3 sata u noći u 3. stupnju pripravnosti.

Obavijest iz Maksimira

Zagrebačka zimska služba u pripravnosti je od 22 sata sinoć, a od ranog jutra svih je 240 ekipa zbog snijega na terenu, priopćeno je u petak iz Grada Zagreba u kojemu ističu da tramvaji voze normalno.

“Poštovani posjetitelji, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta molimo Vas da odgodite svoj dolazak u park Maksimir dok se ne poboljšaju vremenski uvjeti. Opasnost je od lomova grana pod teškim snijegom. Čuvari prirode su prošli cijelim parkom i dosta grana puca. Hvala na razumijevanju!”, poručili su iz Javne ustanove Maksimir.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!