FOTO / Severina stigla na sud u Zagrebu, poznato je koliku kaznu traži tužiteljstvo

Vijesti 05. velj 202413:29
Robert Anic/PIXSELL

U pratnji odvjetnice Jasminke Biloš, splitska pjevačica Severina danas je stigla na Općinski kazneni sud u Zagrebu.

Ovoga puta nije riječ od skrbništvu nad maloljetnim sinom, koji je odlukom Vrhovnog suda vraćen ocu Milanu Popoviću, već zbog optužbi za uhođenje Gordane Buljan Flander, bivše ravnateljice Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba te za slanje uvredljivih poruka ravnateljici osnovne škole, Ljiljani Klinger, javlja tportal.

Tužiteljstvo u podignutoj optužnici traži od suda da Vučković osudi na uvjetnu kaznu od 10 mjeseci s trogodišnjom rokom kušnje.

Podsjetimo tužiteljstvo je u svibnju 2022. izvijestilo da je podnijelo optužnicu protiv Severine Vučković zbog dva kaznena djela nametljivog ponašanja.

Tužiteljstvo je tada, ne navodeći identitet niti precizirajući detalje optužnice, izvijestilo kako se optužnicom tereti pjevačicu da je počinila navedena kaznena djela na štetu 59-godišnjakinje i 65-godišnjakinje.

Robert Anic/PIXSELL
Robert Anic/PIXSELL

Riječ je o slučaju kada je je Severina Vučković uputila Ljiljani Klinger, ravnateljici zagrebačke osnovne škole koju pohađa njezin sin, SMS poruku s uvredljivim sadržajem u kojoj je pjevačica nadodala kako bi je zadavila rukama.

Mediji su ranije izvijestili da je Klinger prijavila Vučković za prijetnje no ta je prijava kasnije odbačena.

Pjevačica u intervjuu optužila 22 ljudi

Pjevačica je kasnije priznala da je uputila poruku ravnateljici te da je reagirala kao majka kako bi zaštitila svojeg sina u jeku borbe za skrbništvo nad djetetom koju je vodila sa svojim bivšim partnerom Milanom Popovićem.

Zbog nametljivog sadržaja pjevačicu je prijavila i bivša ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladeži grada Zagreba Gordana Buljan Flander i to nakon što je Severina Vučković u intervjuu optužila ukupno 22 ljudi da su udruženi u mrežu koja joj je otežala postupak dobivanja skrbništva nad sinom.

Severina Vučković je uzvratila kaznenim prijavama protiv Klinger i Buljan Flander.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.