Fred Matić o datumu izbora: Vladajući kalkuliraju, idu na iscrpljivanje

Vijesti 08. sij 202412:07 0 komentara

Zastupnik SDP-a u Europskom parlamentu, Predrag Fred Matić, gostovao je kod Igora Bobića u N1 studiju gdje je komentirao superizbornu 2024.

Matić smatra da Vlada kalkulira s objavom datuma izbora.

“Žao mi je da vladajući to skrivaju. Oni kalkuliraju. Čekaju da sjednu prve mirovine, da dolete Rafalei. Narodu treba potpuno jasno reći'”, poručuje Matić.

Matić poručuje da je SDP spreman za izbore, bez obzira na datum.

“Svaka ozbiljna stranka, a SDP je ozbiljna hrvatska stranka, spremna je svakog dana. Što se nas tiče, mogu i u nedjelju biti izbori. Naravno, radi se tu i o iscrpljivanju. S ovim taktiziranjem, bit će sad, bit će ovo, ono – ide se na nekakvo iscrpljivanje, prije svega financijsko.”

Matić je komentirao i izbor za novog državnog odvjetnika.

“Budući da HDZ odlučuje o glavnom državnom odvjetniku, ne treba nikakvu nadu gajiti da će to biti pošteni izbori. To je jednostavno tako i s obzirom da su okupirali, umrtvili, anestizirali sve državne institucije, ne znam što još im ostaje uzeti”, kaže Matić.

Matić je podijelio što očekuje od predsjednika Zorana Milanovića na nadolazećim parlamentarnim izborima.

“Predsjednik je predsjednik svih državljana, za razliku od nekih drugih predsjednika ili predsjednica prijašnjih koji to nisu radili. Naravno da bi mi voljeli da nam predsjednik pomogne, međutim, nitko mu neće zamjeriti ukoliko se bude držao slova zakona, a to je da bude maksimalno neutralan i pošten prema jednoj i drugoj strani, uvjetno rečeno.”

“Prvenstveni cilj opozicije je doći na vlast i maknuti vladajuće. Međutim, u ovom slučaju se radi o tome da treba maknuti zločinačku organizaciju”, dodaje Matić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!