Fuchsa žalosti slučaj naplate u zadarskome srednjoškolskom domu

Vijesti 06. ruj 202115:42
Izvor: Sandra Simunovic/PIXSELL, Ilustracija

Ministar Radovan Fuchs rekao je u Zadru u vezi sa slučajem ravnatelja Srednjoškolskog đačkog doma Stipice Radoša, koji je na svoj privatni bankovni račun primao uplate od turista koji su ljetos u tom domu bili u karanteni, kako ga uvijek izrazito žalosti kad se u sustavu javljaju takve nepravilnosti.

“Naravno, kad se pojavljuju bilo kakve afere u sustavu obrazovanja, u cijeloj vertikali, to nije ni lijepo ni ugodno. Ja znam što radi Zadarska županija, koja je izrazila ono što kani poduzeti. S obzirom na to da još uvijek traje službena istraga, neću se izjašnjavati. Ministarstvo se može uključiti u trenutku kad dobijemo podatke s tim. Do tada sam uvjeren da će Zadarska županija napraviti ono što je najbolje u čitavom ovom procesu”, rekao je odgovarajući na novinarsko pitanje ministar znanosti i obrazovanja Fuchs.

Razgovor između ravnatelja Srednjoškolskog đačkog doma Radoša (HDZ) s prijateljem potencijalne korisnice tog doma, koji je u ljetnim mjesecima služio kao karantena za zaražene turiste i one koji su bili u kontaktu sa zaraženom osobom, na svojem je facebook profilu krajem prošlog mjeseca objavio županijski vijećnik Jure Zubčić (SDP), koji je cijeli slučaj prijavio policiji.

Stipica Radoš rekao je nakon što je objavljena snimka razgovora i da su turisti htjeli plaćati u eurima, a dom nije imao otvoren devizni račun te je zbog toga korisnicima dao broj svojega privatnog računa. U izjavi medijima je rekao kako je novac još na njegovu računu te da ga nije podizao.

Ministar Fuchs bio je u ponedjeljak, na prvi dan školske godine 2021./2022. u Zadru.  Nazočio je otvaranju OŠ Voštarnice, a posjetio je i Strukovnu školu Vice Vlatkovića gdje je bio na predstavljanju Regionalnog centra kompetentnosti u strojarstvu, projekta vrijednog 63,5 milijuna kuna.

Nakon toga ministar je bio na svečanoj sjednici u povodu Dana Sveučilišta u Zadru.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar