Goluža: Ovo je drugačiji Tomašević od onog u kampanji

Vijesti 12. lis 202114:00 > 21:45 0 komentara
N1

Zastupnik Mosta u Zagrebačkoj skupštini Trpimir Goluža komentirao je u N1 Studiju uživo situaciju u Gradu, Holdingu i poziciju aktualnog gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

“Ovo je drugi Tomislav Tomašević koji je drugačiji od Tomislava Tomaševića u predizbornoj kampanji. Tomašević je u kampanji govorio o transparentnosti, inkluzivnosti, zelenim politikama… Otkad je postao gradonačelnik nijedno obećanje nije ispunio.

VEZANE VIJESTI

Očekivali smo novi način vođenja grada, kako je rekao, da se ne brane istupi ljudima i provode natječaji bez političkog diktata, no to je izgleda samo nastavak vođenja politike bivšeg gradonačelnika, ali i starih struktura”, rekao je Trpimir Goluža o postupcima gradonačelnika i dodao:

“Ne bih se složio s transparentnošću. Na presicama ne želi ulaziti u detalje. Simptomatično je da su g. Tomašević i ekipa pokušavali u Holdingu napraviti paralelnu liniju upravljanja jer su dali Nadzornom odboru ovlasti koje nisu imali, jer su vidjeli da ga Vuković i Samodol neće slušati u njegovim naumima političkog kadroviranja. Samodol i Vuković su trebali biti ‘korisni idioti’ koji će preuzeti odgovornost, a konce će vući Nadzorni odbor iz sjene.”

Očito se gradonačelnik i njegova ekipa snalaze loše, a brine njihov nastup da su se došli učiti na greškama, dodaje Goluža.

Iznuđena Richterova ostavka

Komentirajući situaciju u bolnici Srebrnjak, na pitanje je li Darko Richter pogriješio što se povukao, Goluža kaže:

“Ja na njegovom mjestu ne bih dao ostavku. Očito su ga slomili, dao je iznuđenu ostavku. Upravno vijeće je dalo ostavku samo da se spasi čast Tomislava Tomaševića.”

VEZANA VIJEST

“Treba izabrati novo Upravno vijeće, ljude koji nisu pseudostručnjaci niti politički poslušnici. U bolnici Srebrnjak ništa nije sporno ako se mene pita, to je sramota za Hrvatsku. U bolnici je postojala potentna ekipa koja je dobila sredstva za projekt, a onda su počeli problemi”, ističe Goluža i potvrđuje da Boro Nogalo ima njegovu podršku:

“Stajem iza te ekipe sa Srebrnjaka. Nogalo je simbol političkog nasilja Milana Bandića. Nogalo ima simboličku vrijednost, ima podršku javnosti. On je žrtva koju treba rehabilitirati. On je pokrenuo taj projekt i jamac je da će se provesti kako treba.”

Smatra da Upravno vijeće nije znalo sačuvati struku od negativnog utjecaja politike.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!