Grlić Radman o tomu da nije prijavio nekretnine: “Bio sam fokusiran na posao”

Vijesti 10. sij 202412:35 2 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman potvrdio je da je platio kaznu od 5.300 eura kojom ga je zbog neprijavljivanja isplaćenih dividendi iz više tvrtki kaznilo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, a komentirao je i otkriće da ima još neprijavljene imovine.

Upitan da komentira kako ima još neprijavljene imovine, kao što su vila u Zadru i kapelica u Zagorju za koju nema građevinsku dozvolu, ministar je u emisiji HRT-a “A sada Vlada” odgovorio je kako je to netočno i kako se radi o “insinuacijama novinara”.

“Što se tiče nekretnine u Privlaci, točno je da smo od brata i sestre prošle godine otkupili dvije trećine. A sva ulaganja u kalendarskoj godini se prijavljuju u narednoj godini. Ove ćemo godine to upisati u imovinsku karticu”, rekao je Grlić Radman.

Dodao je kako građevinska dozvola za taj objekt postoji od prvoga dana. Objasnio je da je njegov otac objekt kupio s dozvolom.

“Što se tiče Stubičkih Toplica, tu je novinar bio površan ili su zemljišne knjige takve. Mi smo u posjedu dokumenata da je objekt legaliziran. Radi se o nasljedstvu oca od 4. listopada 2004. To je kapelica od 4 m2 i namjera oca je bila darovati kapelicu žiteljima stubičkog kraja. To se sada realizira”, dodao je.

Na pitanje kako to da tolika količina imovine nije prijavljena odgovorio je kako se radi o nasljedstvu iz 2019. godine i da se radi o propustu a da je on sve vrijeme bio fokusiran na posao.

Dodao je kako “ništa nije bilo skrivano” i da je “sve prijavljeno poreznoj upravi”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare