Hajdaš Dončić: Vlada prema bankama ima malo podaničku ulogu

Vijesti 28. ruj 202313:47 0 komentara

Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednik SDP-a i saborski zastupnik, gostovao je u N1 Studiju uživo gdje je govorio o novim izbornim jedinicama, nadolazećim izborima i Vladinim mjerama.

“Smatramo da postoji previše županija, gradova i općina. Naše rješenje je bilo sustavno, bilo je povezano s demografijom, poviješću i s regionalnim razvojem jer Hrvatska nije ravnomjerno regionalno razvijena. Napaćena Slavonija zapravo zahtijeva posebnu državnu skrb, za razliku od nekih drugih hrvatskih regija”, kaže Hajdaš Dončić.

Ukoliko osvoje vlast, Hajdaš Dončić poručuje da će SDP mijenjati Zakon o izbornim jedinicama, a do onda će tražiti ocjenu ustavnosti od Ustavnog suda.

“Mi smo već danas pokrenuli postupak za skupljanje potpisa pa ćemo što će Ustavni sud o tome reći. Ali na Ustavnom sudu većinu imaju suci koji su ušli u kvoti HDZ-a, pa me baš zanima hoće li se suprotstaviti svom voljenom vođi i prijatelju Andreju Plenkoviću“, rekao je Hajdaš Dončić.

Poručio je kako se SDP ne slaže s novim poreznim zakonima.

“Što se tiče jednog dijela Vladinih mjera one su ekonomski ok, jedan dio Vladinih mjera je apsolutno nedostatan i jednostavno reakcija na neke stvari koje se događaju. Isto tako mi se ne sviđa vrlo labav stav prema bankama. Vlada tu igra malo podaničku ulogu”, rekao je Hajdaš Dončić.

“I ono što me najviše smeta, ova velika nejednakost u društvu, koja je u Hrvatskoj sve izraženija. Jer kad su krize, kad su inflacije, onih 4 do 5 posto koji imaju najveću imovinu se obogate, a onaj najsiromašniji dio zapravo fasuje”, dodaje.

Hajdaš Dončić smatra kako se Vlada ulijenila nakon uvođenja eura i ulaska u Schengen.

“Meni ovo izgleda kao neka velika letargija i ponašanje Vlade Andreja Plenkovića ‘i smo sad ostvarili neke pol ciljeve ulaskom u Schengen i uvođenjem eura i više se ne treba boriti za hrvatske nacionalne interese u Bruxellesu”, poručuje Hajdaš Dončić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!