HDZ-ovac tuži općinu Sali, želi učiteljski stan u kojem je živio prije 33 godine

Vijesti 18. kol 202309:56 1 komentar
Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik HDZ-a tužio je općinu Sali i traži učiteljski stan na rivi jer ga je koristio prije 33 godine, piše u petak Jutarnji list

Rade Šimičević, HDZ-ov zastupnik, član četiriju saborskih odbora, vjeruje da zbog toga što je prije 33 godine radio u Osnovnoj školi “Petar Lorini” u Salima, a njegova supruga Vesna do 1994. godine, i što su tada živjeli u učiteljskom stanu, koji su, kao i svi drugi prije i poslije njih, dobili isključivo na korištenje s obavezom da ga vrate kad im prestane radni odnos – ima pravo na taj stan!

Gotovo puna tri desetljeća, razotkrila je ova bizarna stambena afera, supružnici Šimičević zadržali su ključ od tog školskog stana, te bi u ljetnim mjesecima, kad bi se učiteljica koja je stan dobila na korištenje poslije njih vratila kući u Zadar, boravili u njemu za svojih ljetnih posjeta Salima.

Besplatno. Na to se, kažu mještani, “uime dobrih starih vremena” nisu bunili. Sve dok Općini Sali nije stigao sudski poziv za ročište – Šimičevići ih tuže za ometanje posjeda!

Sedamdesetak kvadrata stana u prvom redu do mora, u zgradi u kojoj su ukupno četiri školska stana, sagrađeno je u bivšem režimu samodoprinosima mještana zbog interesa lokalne zajednice.

Besplatna ljetovanja Stanovi su nekoć bili u fondu Grada Zadra, sada njime raspolaže Općina Sali i čuva ih za učitelje s kojima se potpisuje ugovor o korištenju stana. Na lijepoj je lokaciji, na katastarskoj čestici 18913, na obali.

Sali nije nikakav izuzetak, ta činjenica da škole u malim, ugroženim mjestima, pokušavaju osigurati učiteljski kadar rješavanjem stambenog pitanja opće je poznata. I učitelji je poštuju.

Sigurno je za nju čuo i Šimičević kao član saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu. U javnosti nisu poznati slučajevi privatizacije školskih stanova, piše novinarka Jutarnjeg lista Željka Godeč.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare