HDZ-ovac u raspravi s Kekin: Za nas je prosvjed ustvari bio jako dobar

Vijesti 19. velj 202423:06 0 komentara
Luka Stanzl/PIXSELL

Prosvjed 11 parlamentarnih stranaka i dalje je jedna od glavnih političkih tema, a jedno od glavnih pitanja je može li se ljevica ujediniti u veliku koaliciju pred parlamentarne izbore.

#related-news_0

Kako vladajući gledaju na takav razvoj situacije, što je plan oporbe te tko i kako laže i prijeti, odgovorili su gosti HRT-ove emisije Otvoreno. Saborska zastupnica stranke Možemo Ivana Kekin ustvrdila je kako je na subotnjem prosvjedu “desetak tisuća građana” poslalo jasnu poruku kako je potrebno raspisati izbore.

“Poslana je jasna poruka koju je poslalo desetak tisuća građana. Da je dosta i da je vrijeme za izbore. Očito je kap koja je prelila čašu, bila neprimjeren izbor Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika”, rekla je.

Ustvrdila je kako je građanima neprihvatljivo da “na čelno mjesto institucije koja treba ganjati kriminalce, dođe čovjek koji je prijatelj s kriminalcima”. Ocijenila je kako je premijer Andrej Plenković izborom Ivana Turudića “stao na stranu laži”.

Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik HDZ-a Nikola Mažar uzvratio je da će HDZ upravo na sjednici Sabora u srijedu gdje oporba traži raspuštanje pokazati tko je na strani istine, a tko na strani laži.

#related-news_1

“Prije svega, apsolutno, što je kolegica Kekin rekla, da, apsolutno istinom protiv laži. To ćemo već u srijedu pokazati u Saboru gdje će oporba još jednom bezuspješno pokušati raspuštanje Sabora. Posljednji put kad su to napravili su raspustili sami sebe. Za HDZ je ovaj skup ustvari bio jako dobar”, poručio je.

Kazao je kako se na prosvjedu mogla vidjeti “netrpeljivost, mržnja i ideologija za koju smo mislili da smo je davno stavili u ropotarnicu povijesti”. Osudio je izjave Peđe Grbina, Ivice Puljka i Kreše Beljaka koje su se mogle čuti na prosvjedu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

#related-news_2

#related-news_3

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!