Hrebak: Mi smo zatomili to da moramo podržavati vladajuću većinu u kojoj je DP

Vijesti 20. svi 202413:15 0 komentara

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak gostovao je u N1 Studiju uživo kod Igora Bobića gdje je komentirao novu Vladu.

Birači su birali kako su birali, ali oni su ti koji odlučuju, poručuje Hrebak.

“Žao mi je što se nismo uspjeli složiti da zaobiđemo Domovinski pokret. Međutim, ja sam politički realist”

“Politika je umijeće mogućeg. Bolje da se složila većina s nama stalnim partnerima gdje točno znamo kako, na koji način država treba funkcionirati. Svi u Hrvatskoj znaju kako bi bilo i što bi bilo najbolje. Nema najboljeg u politici. U politici ima samo manje loše”, dodaje Hrebak.

Kako bi vladajuća većina funkcionirala uvijek netko mora nešto zatomiti, smatra Hrebak. “Mi smo zatomili to da moramo podržavati većinu u kojoj će biti Domovinski pokret.”

Unatoč tome, Hrebak je ipak mišljenja da je dobro to što je DP ušao u vladajuću većinu. “Da nije ušao, dodatno bi se radikalizirala situacija u Hrvatskoj. Nama je bilo važno da ne dobiju resor obrazovanja i kulture. Ne bježim od činjenice i neću sigurno glumiti da je ovo super. Nije super. Ali politika je često nešto što nama ne dogovara.”

Hrebak kaže kako je većini u interesu da zemlja ide naprijed i da nema ideologije. “Ja sam čak zadovoljan što je DP odlučio preuzeti dva iznimno teška resora – poljoprivredu i demografiju. Nitko sretniji od mene ako uspiju postići značajne rezulate. Ajmo se baviti tim, a ne muzejima.”

Hrebak kaže da vjeruje u liberalnu demokraciju, ali da u Hrvatskoj nešto nedostaje kako bi bila u ravnoteži. “Što je važno da bi se uspostavila ravnoteža? Zdravi SDP. Ptica uvijek mora imati dva politička krila. Lijevo i desno i nas liberale u sredini, koji to na neki način balansirano.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!